‘Grootste CO2-impact komende jaren vooral via afvang en opslag’

Energietransitie in de havens

North Sea Port zet voor de energietransitie van de industrie in het havengebied primair in op drie sporen: CO2-afvang, waterstof en elektrificatie. ‘Als havenbedrijf steken we misschien wel de meeste tijd en moeite in het thema waterstof, maar de CO2-impact op korte termijn komt vooral van CCS’, vertelt Maarten den Dekker, projectleider energietransitie en duurzaamheid bij North Sea Port. CCS staat voor ‘carbon capture and storage’, CO2 afvangen en opslaan dus.

Foto: North Sea Port

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Grootste CO2-impact komende jaren vooral via afvang en opslag’ | NT

‘Grootste CO2-impact komende jaren vooral via afvang en opslag’

Energietransitie in de havens

North Sea Port zet voor de energietransitie van de industrie in het havengebied primair in op drie sporen: CO2-afvang, waterstof en elektrificatie. ‘Als havenbedrijf steken we misschien wel de meeste tijd en moeite in het thema waterstof, maar de CO2-impact op korte termijn komt vooral van CCS’, vertelt Maarten den Dekker, projectleider energietransitie en duurzaamheid bij North Sea Port. CCS staat voor ‘carbon capture and storage’, CO2 afvangen en opslaan dus.

Foto: North Sea Port

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu