Turkse haven dicht na aardbeving, Maersk leidt schepen om

Iskenderun

De haven van de Turkse stad Iskenderun is maandag beschadigd geraakt bij de aardbeving in het zuidoosten van het land. Maersk laat weten zijn schepen naar andere havens om te leiden.

Iskenderun
Foto: ANP

Op beelden uit Iskenderun is onder meer te zien dat een groot aantal containers op de kade door de kracht van de aardbeving is omgevallen en vlam heeft gevat. Voorlopig blijft de haven dan ook dicht, melden Turkse autoriteiten. Andere havens in het land kunnen volgens de Turken wel openblijven.

De Deense rederij Maersk meldt in een bericht aan klanten dat schepen worden omgeleid naar andere containerterminals of transshipmenthavens, waaronder de haven van Bersin en het Egyptische Port Said. Volgens Maersk is het nog onduidelijk of en wanneer de haven van Iskenderun weer operationeel kan zijn.

Turkije werd in de vroege maandagochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,8. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Gaziantep. Iskenderum ligt ten zuidwesten van die stad aan de Middellandse Zee.

Turkse haven dicht na aardbeving, Maersk leidt schepen om | NT

Turkse haven dicht na aardbeving, Maersk leidt schepen om

Iskenderun

De haven van de Turkse stad Iskenderun is maandag beschadigd geraakt bij de aardbeving in het zuidoosten van het land. Maersk laat weten zijn schepen naar andere havens om te leiden.

Iskenderun
Foto: ANP

Op beelden uit Iskenderun is onder meer te zien dat een groot aantal containers op de kade door de kracht van de aardbeving is omgevallen en vlam heeft gevat. Voorlopig blijft de haven dan ook dicht, melden Turkse autoriteiten. Andere havens in het land kunnen volgens de Turken wel openblijven.

De Deense rederij Maersk meldt in een bericht aan klanten dat schepen worden omgeleid naar andere containerterminals of transshipmenthavens, waaronder de haven van Bersin en het Egyptische Port Said. Volgens Maersk is het nog onduidelijk of en wanneer de haven van Iskenderun weer operationeel kan zijn.

Turkije werd in de vroege maandagochtend opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,8. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Gaziantep. Iskenderum ligt ten zuidwesten van die stad aan de Middellandse Zee.