Het gaat om een belang van 49% in Cosco Shipping Ports (CSP) in Valencia en van 38% in CSP Bilbao. CSP Valencia is een van de grootste containerterminals van Spanje, met een capaciteit van 3,5 miljoen teu per jaar, terwijl op de terminal in Bilbao een kleine miljoen teu kan worden overgeslagen.

CMA CGM stelt dat het met de deal, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, nu de beschikking heeft over 10,7 miljoen teu in het Middellandse Zeegebied. De rederij had in Spanje al de beschikking over terminals in Algeciras en Sevilla. Nieuwe aanwinst Bilbao in het bijzonder wordt door de Franse rederij omschreven als een belangrijke verbindingshaven naar Noord-Europese bestemmingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement