Boskalis doet vijandig bod op Smit Internationale

Koninklijke Boskalis heeft een overnamebod van 1,1 miljard euro uitgebracht op de groep Smit Internationale, zonder de steun van de raad van commissarissen of de directie van Smit. Boskalis trachtte eerder dit jaar al een deel van Smit over te nemen, maar dat mislukte. Als het bod nu wel lukt, wil Boskalis de sleepdiensten van Smit afstoten.

Boskalis wil met de overname een maritieme dienstverlener van wereldformaat creëren. Maar dat zijn de twee groepen nu ook al.

In mei bracht Boskalis samen met het Arabische Rezayat al een bod uit van 300 miljoen euro op de terminaldivisie van Smit. Die weigerde toen op het bod in te gaan. Boskalis-topman Berdowski zei toen nog dat een bod op Smit Internationale in zijn totaliteit uitgesloten was. Dat is dus niet langer het geval. Het bod van Boskalis biedt een premie van 30% op de slotkoers van het Smit-aandeel eind vorige week.

(Zie De Lloyd van 17.09.08)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Boskalis doet vijandig bod op Smit Internationale | NT

Boskalis doet vijandig bod op Smit Internationale

Koninklijke Boskalis heeft een overnamebod van 1,1 miljard euro uitgebracht op de groep Smit Internationale, zonder de steun van de raad van commissarissen of de directie van Smit. Boskalis trachtte eerder dit jaar al een deel van Smit over te nemen, maar dat mislukte. Als het bod nu wel lukt, wil Boskalis de sleepdiensten van Smit afstoten.

Boskalis wil met de overname een maritieme dienstverlener van wereldformaat creëren. Maar dat zijn de twee groepen nu ook al.

In mei bracht Boskalis samen met het Arabische Rezayat al een bod uit van 300 miljoen euro op de terminaldivisie van Smit. Die weigerde toen op het bod in te gaan. Boskalis-topman Berdowski zei toen nog dat een bod op Smit Internationale in zijn totaliteit uitgesloten was. Dat is dus niet langer het geval. Het bod van Boskalis biedt een premie van 30% op de slotkoers van het Smit-aandeel eind vorige week.

(Zie De Lloyd van 17.09.08)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement