Smit wijst overnamebod van Boskalis resoluut af

Smit Internationale heeft negatief gereageerd op het overnamebod van 1,113 miljard euro dat Boskalis Westminster op tafel wil leggen voor de groep. Volgens de raad van bestuur van Smit heeft het geen zin te verkopen omdat de groep in zijn geheel meer waard is dan het geboden bedrag.

Boskalis heeft laten weten de groep Smit Internationale op te zullen splitsen als het bedrijf kan ingelijfd worden. De divisie Terminals – waar het Boskalis oorspronkelijk om te doen was – zal gaan naar de joint venture met Rezayat. De divisie Havensleepdiensten, waartoe ook het in Antwerpen gevestigde URS behoort – zal aan derden verkocht worden en de divisie Salvage and Heavy Lift & Transport zal in de eigen onderneming opgenomen worden.

Smit vindt dat het als groep op zichzelf een wereldspeler van formaat kan worden en dat het bod van Boskalis alleszins de waarde van de groep niet weerspiegelt.

(Zie De Lloyd van 17/09/08.)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Smit wijst overnamebod van Boskalis resoluut af | NT

Smit wijst overnamebod van Boskalis resoluut af

Smit Internationale heeft negatief gereageerd op het overnamebod van 1,113 miljard euro dat Boskalis Westminster op tafel wil leggen voor de groep. Volgens de raad van bestuur van Smit heeft het geen zin te verkopen omdat de groep in zijn geheel meer waard is dan het geboden bedrag.

Boskalis heeft laten weten de groep Smit Internationale op te zullen splitsen als het bedrijf kan ingelijfd worden. De divisie Terminals – waar het Boskalis oorspronkelijk om te doen was – zal gaan naar de joint venture met Rezayat. De divisie Havensleepdiensten, waartoe ook het in Antwerpen gevestigde URS behoort – zal aan derden verkocht worden en de divisie Salvage and Heavy Lift & Transport zal in de eigen onderneming opgenomen worden.

Smit vindt dat het als groep op zichzelf een wereldspeler van formaat kan worden en dat het bod van Boskalis alleszins de waarde van de groep niet weerspiegelt.

(Zie De Lloyd van 17/09/08.)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement