Boskalis verhoogt zijn belang in Smit Internationale

Westminster Boskalis, dat vorige week een vijandig bod van 1,1 miljard euro deed op Smit Internationale, heeft zijn belang in het sleepvaartconcern opgetrokken van 6,7 tot 10,5%. Dat geeft hen het recht een buitengewone aandeelhoudersvergadering samen te roepen.

Insiders zijn het erover eens dat Boskalis nu effectief een aandeelhoudersvergadering zal bijeenroepen en dat het daarop zijn bod op Smit zal verhogen. De huidige grootaandeelhouders van Smit Internationale (Fairplay met 10%, Delta Lloyd met 9,5%, Aviva met 8%) hadden al laten weten dat het bod van 1,1 miljard op Smit niet zou volstaan. Meer dan 50% van de Smit-aandelen is nog steeds in handen van het grote publiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Boskalis verhoogt zijn belang in Smit Internationale | NT

Boskalis verhoogt zijn belang in Smit Internationale

Westminster Boskalis, dat vorige week een vijandig bod van 1,1 miljard euro deed op Smit Internationale, heeft zijn belang in het sleepvaartconcern opgetrokken van 6,7 tot 10,5%. Dat geeft hen het recht een buitengewone aandeelhoudersvergadering samen te roepen.

Insiders zijn het erover eens dat Boskalis nu effectief een aandeelhoudersvergadering zal bijeenroepen en dat het daarop zijn bod op Smit zal verhogen. De huidige grootaandeelhouders van Smit Internationale (Fairplay met 10%, Delta Lloyd met 9,5%, Aviva met 8%) hadden al laten weten dat het bod van 1,1 miljard op Smit niet zou volstaan. Meer dan 50% van de Smit-aandelen is nog steeds in handen van het grote publiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement