Verborgen in een dichtgelaste stalen buis in de kern van de haspel werden 47 ronde en rechthoekige pakketten met cocaïne ontdekt. De dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is de container gevolgd toen deze vrijdag 4 februari is afgeleverd in Spijkenisse. De lier is daar uit de container gehaald en deze week op dinsdag naar een loods in Rucphen gebracht.

De Nationale Recherche heeft dinsdag 8 februari drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het drugstransport. Een van hen is de huurder van de loods in Rucphen, een 54-jarige man uit Hoeven. De andere verdachten zijn een 57-jarige Rotterdammer en een 34-jarige man met de Colombiaanse nationaliteit.

De Colombiaan kon dinsdagavond worden aangehouden op de snelweg A58 bij Ulvenhout. De auto waarin hij meereed, raakte met zeer hoge snelheid betrokken bij een ongeluk. Een medeverdachte, een 47-jarige Venezolaan, raakte daarbij zwaar gewond en overleed ’s nachts in het ziekenhuis. De bestuurder en een vierde inzittende zijn na het ongeluk verdwenen.

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten en de loods in Rucphen is beslag gelegd op laptops, mobiele telefoons, documenten en een auto. Ook de auto die op de A58 verongelukte, een Audi S8 met vervalste kentekenplaten, is in beslag genomen.

De drie verdachten worden vrijdag 11 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.