TUI verkoopt aandelen Hapag-Lloyd aan Ballin

Reisconcern TUI heeft 11,33% van zijn aandelen in Hapag-Lloyd verkocht aan Albert Ballin, het consortium dat al een kleine meerderheid in de rederij heeft. Ballin betaalt 315 miljoen euro voor het belang. Het consortium bestaat onder meer uit de stad Hamburg en expediteur Klaus-Michael Kühne.

TUI houdt een belang van 38,4% over in Hapag-Lloyd. Ook dat pakket wil de groep afstoten, óf door een beursgang, óf door verkoop aan een investeerder. Mocht het een beursgang worden, dan betaalt Ballin een premie van 35 miljoen euro op de nu vastgestelde verkoopprijs van 315 miljoen euro.

(Zie De Lloyd van 07/03/2011)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

TUI verkoopt aandelen Hapag-Lloyd aan Ballin | NT

TUI verkoopt aandelen Hapag-Lloyd aan Ballin

Reisconcern TUI heeft 11,33% van zijn aandelen in Hapag-Lloyd verkocht aan Albert Ballin, het consortium dat al een kleine meerderheid in de rederij heeft. Ballin betaalt 315 miljoen euro voor het belang. Het consortium bestaat onder meer uit de stad Hamburg en expediteur Klaus-Michael Kühne.

TUI houdt een belang van 38,4% over in Hapag-Lloyd. Ook dat pakket wil de groep afstoten, óf door een beursgang, óf door verkoop aan een investeerder. Mocht het een beursgang worden, dan betaalt Ballin een premie van 35 miljoen euro op de nu vastgestelde verkoopprijs van 315 miljoen euro.

(Zie De Lloyd van 07/03/2011)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement