Winstherstel Broekman Group door verkoop logistiek vastgoed

Rotterdam

De Rotterdamse Broekman Group zag vorig jaar het nettoresultaat verviervoudigen van 1,23 miljoen euro (2015) naar 5,4 miljoen euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2016 die het bedrijf recent heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Het bedrijfsresultaat liet een vergelijkbare verbetering zien van 2,86 miljoen euro naar 7,6 miljoen euro.

Het winstherstel kwam geheel voor rekening van een eenmalig resultaat van 7,89 miljoen euro op de verkoop van vastgoed in de contractlogistiek, zegt financieel directeur Diederik Günther in een reactie op de cijfers. ‘Het gaat daarbij om loodsen op strategische locaties.’ De netto-omzet uit de groepsactiviteiten van de Broekman Group lieten daarentegen een afname van 4,3% zien naar 126,7 miljoen euro. Zonder de eenmalige baten uit de verkoop van loodsen zou de Rotterdamse logistieke havengroep dan ook in de rode cijfers zijn beland.

De jaarrekening van de Broekman Group over 2016 laat verder zien dat de omzet van de werkmaatschappij Forwarding & Shippping met 6,25 miljoen euro daalde naar 63,7 miljoen euro, terwijl de divisie Breakbulk twee miljoen euro aan inkomsten inleverde bij een eindstand van 21,2 miljoen euro. De divisie warehousing, die Broekman na de verkoop van de Car Terminal in 2014 sterk heeft uitgebouwd, boekte daarentegen financieel terreinwinst en zag de omzet stijgen van 37,6 miljoen euro naar 40,3 miljoen euro.

Volgens Günther was de Broekman Group in 2016 nog steeds een bedrijf in transitie nadat de Car Terminal enkele jaren geleden werd afgestoten. ‘Die activiteit was 30% van onze omzet en de afgelopen twee jaar hebben wij het geld uit die verkoop van die divisie geherinvesteerd in onder meer warehousing. ‘Wij verwachten daar in het lopende boekjaar 2017 de financiële vruchten van te plukken.’

Winstherstel Broekman Group door verkoop logistiek vastgoed | NT

Winstherstel Broekman Group door verkoop logistiek vastgoed

Rotterdam

De Rotterdamse Broekman Group zag vorig jaar het nettoresultaat verviervoudigen van 1,23 miljoen euro (2015) naar 5,4 miljoen euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2016 die het bedrijf recent heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Het bedrijfsresultaat liet een vergelijkbare verbetering zien van 2,86 miljoen euro naar 7,6 miljoen euro.

Het winstherstel kwam geheel voor rekening van een eenmalig resultaat van 7,89 miljoen euro op de verkoop van vastgoed in de contractlogistiek, zegt financieel directeur Diederik Günther in een reactie op de cijfers. ‘Het gaat daarbij om loodsen op strategische locaties.’ De netto-omzet uit de groepsactiviteiten van de Broekman Group lieten daarentegen een afname van 4,3% zien naar 126,7 miljoen euro. Zonder de eenmalige baten uit de verkoop van loodsen zou de Rotterdamse logistieke havengroep dan ook in de rode cijfers zijn beland.

De jaarrekening van de Broekman Group over 2016 laat verder zien dat de omzet van de werkmaatschappij Forwarding & Shippping met 6,25 miljoen euro daalde naar 63,7 miljoen euro, terwijl de divisie Breakbulk twee miljoen euro aan inkomsten inleverde bij een eindstand van 21,2 miljoen euro. De divisie warehousing, die Broekman na de verkoop van de Car Terminal in 2014 sterk heeft uitgebouwd, boekte daarentegen financieel terreinwinst en zag de omzet stijgen van 37,6 miljoen euro naar 40,3 miljoen euro.

Volgens Günther was de Broekman Group in 2016 nog steeds een bedrijf in transitie nadat de Car Terminal enkele jaren geleden werd afgestoten. ‘Die activiteit was 30% van onze omzet en de afgelopen twee jaar hebben wij het geld uit die verkoop van die divisie geherinvesteerd in onder meer warehousing. ‘Wij verwachten daar in het lopende boekjaar 2017 de financiële vruchten van te plukken.’