FNV Havens stelt looneis van 2%

Rotterdam

FNV Havens gaat de komende cao-onderhandelingen in met een looneis van ‘minimaal 2%’.

Dat laat de bond weten via het eigen magazine. De loonsverbetering moet bovenop de automatische prijscompensatie komen, die in alle cao’s met havenbedrijven is vastgelegd. De bond zegt dat ‘de wens van werkgevers om te besparen vanwege overcapaciteit niet op het bordje van werknemers mag komen’.

Daarmee doelt ze met name op de uitbreiding van de capaciteit in de containersector als gevolg van de opening van de terminals RWG en APMT2. Zo heeft ECT volgens FNV Havens laten weten dat er als gevolg van de gecreëerde overcapaciteit geen ruimte is voor loonsverbetering. De bond zegt die benadering af te wijzen en dat ‘concurrentie niet over de rug van werknemers gevoerd mag worden’.

Andere punten die FNV Havens centraal stelt, zijn vroegtijdig stoppen met werken ‘zonder bestraft of beboet te worden’ en werkzekerheid. De bond kwam vorige week een nieuwe cao overeen met erts- en kolenoverslagbedrijf EMO, die voorziet in een structurele loonsverhoging van 2,75% over dit en volgend jaar.

FNV Havens stelt looneis van 2% | NT

FNV Havens stelt looneis van 2%

Rotterdam

FNV Havens gaat de komende cao-onderhandelingen in met een looneis van ‘minimaal 2%’.

Dat laat de bond weten via het eigen magazine. De loonsverbetering moet bovenop de automatische prijscompensatie komen, die in alle cao’s met havenbedrijven is vastgelegd. De bond zegt dat ‘de wens van werkgevers om te besparen vanwege overcapaciteit niet op het bordje van werknemers mag komen’.

Daarmee doelt ze met name op de uitbreiding van de capaciteit in de containersector als gevolg van de opening van de terminals RWG en APMT2. Zo heeft ECT volgens FNV Havens laten weten dat er als gevolg van de gecreëerde overcapaciteit geen ruimte is voor loonsverbetering. De bond zegt die benadering af te wijzen en dat ‘concurrentie niet over de rug van werknemers gevoerd mag worden’.

Andere punten die FNV Havens centraal stelt, zijn vroegtijdig stoppen met werken ‘zonder bestraft of beboet te worden’ en werkzekerheid. De bond kwam vorige week een nieuwe cao overeen met erts- en kolenoverslagbedrijf EMO, die voorziet in een structurele loonsverhoging van 2,75% over dit en volgend jaar.