Hapag-Lloyd vergroot volume, omzet en bedrijfsresultaat

Voorlopige jaarcijfers

Hapag-Lloyd heeft ondanks tegenslagen als de hoge olie- en brandstofprijs een goed jaar achter de rug, blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van de rederij. Het volume, de omzet en de operationele winst kregen alledrie een stevige duw omhoog.

De omzet van de Hamburgse rederij steeg met 15% dankzij een groei van het wereldwijde volume en een grotere transportvraag, evenals verbeterde vrachttarieven in de tweede helft van het jaar. De totale omzet komt op 11,5 miljard euro uit. Dat is anderhalf miljard meer dan vorig jaar.

Overname UASC

De operationele winst (ebitda) steeg met 83 miljoen euro tot 1.138 miljoen euro (afgerond 1,14 miljard). Die winstgroei werd geholpen door de overname van UASC, die Hapag-Lloyd zowel schaal als synergieën biedt. De groei van de winst werd echter afgeremd door de sterk gestegen brandstofprijs, meldt de rederij.

Na aftrek van afschrijvingen en andere kostenposten blijft er een bedrijfsresultaat (ebit) van 443 miljoen euro over. Dat is 34 miljoen euro meer dan in 2017. Het nettoresultaat heeft de rederij nog niet bekendgemaakt. Wel zeggen de Duitsers dat de voorlopige resultaten aan de bovenkant van de eerder afgegeven prognoses zitten.

Hapag-Lloyd vergroot volume, omzet en bedrijfsresultaat | NT

Hapag-Lloyd vergroot volume, omzet en bedrijfsresultaat

Voorlopige jaarcijfers

Hapag-Lloyd heeft ondanks tegenslagen als de hoge olie- en brandstofprijs een goed jaar achter de rug, blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van de rederij. Het volume, de omzet en de operationele winst kregen alledrie een stevige duw omhoog.

De omzet van de Hamburgse rederij steeg met 15% dankzij een groei van het wereldwijde volume en een grotere transportvraag, evenals verbeterde vrachttarieven in de tweede helft van het jaar. De totale omzet komt op 11,5 miljard euro uit. Dat is anderhalf miljard meer dan vorig jaar.

Overname UASC

De operationele winst (ebitda) steeg met 83 miljoen euro tot 1.138 miljoen euro (afgerond 1,14 miljard). Die winstgroei werd geholpen door de overname van UASC, die Hapag-Lloyd zowel schaal als synergieën biedt. De groei van de winst werd echter afgeremd door de sterk gestegen brandstofprijs, meldt de rederij.

Na aftrek van afschrijvingen en andere kostenposten blijft er een bedrijfsresultaat (ebit) van 443 miljoen euro over. Dat is 34 miljoen euro meer dan in 2017. Het nettoresultaat heeft de rederij nog niet bekendgemaakt. Wel zeggen de Duitsers dat de voorlopige resultaten aan de bovenkant van de eerder afgegeven prognoses zitten.