Stena ontslaat 950 man om corona

dramatische daling

Stena Line gaat 950 werknemers ontslaan als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft de Zweedse ferrymaatschappij maandag aangekondigd.

Stena zegt daartoe gedwongen te zijn omdat het passagiersaanbod dramatisch is gedaald, waardoor er fors gesneden moest worden in het routenet. Volgens de rederij slaat de crisis het hardst toe binnen Scandinavië, maar is ook het passagiersvervoer van en naar Polen, Duitsland en Letland grotendeels stopgezet. De route Oslo – Frederikshavn is helemaal stilgelegd.

De ontslagen treffen zowel zeevarenden als kantoorpersoneel. Het gaat onder meer om posities aan boord van negen schepen onder de Zweedse vlag, en werknemers van de zusterbedrijven Stena Line Travel Group en Retail & Food Services.

Geen andere keuze

Topman Niclas Mårtensson zegt ‘geen andere keuze te hebben dan de activiteiten en kosten aan te passen om de vraagdaling te beperken en de continuïteit van de vrachtactiviteiten te waarborgen’. Hij sluit niet uit dat er nog meer reducties en wijzigingen in het routenetwerk worden doorgevoerd.

Stena Line maakt deel uit van de Stena AB Groep, die zo’n vijftienduizend mensen in dienst heeft. De rederij beschikt over 37 schepen, onderhoudt twintig veerdiensten en is goed voor een omzet van ruim drie miljard euro per jaar.

Stena ontslaat 950 man om corona | NT

Stena ontslaat 950 man om corona

dramatische daling

Stena Line gaat 950 werknemers ontslaan als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft de Zweedse ferrymaatschappij maandag aangekondigd.

Stena zegt daartoe gedwongen te zijn omdat het passagiersaanbod dramatisch is gedaald, waardoor er fors gesneden moest worden in het routenet. Volgens de rederij slaat de crisis het hardst toe binnen Scandinavië, maar is ook het passagiersvervoer van en naar Polen, Duitsland en Letland grotendeels stopgezet. De route Oslo – Frederikshavn is helemaal stilgelegd.

De ontslagen treffen zowel zeevarenden als kantoorpersoneel. Het gaat onder meer om posities aan boord van negen schepen onder de Zweedse vlag, en werknemers van de zusterbedrijven Stena Line Travel Group en Retail & Food Services.

Geen andere keuze

Topman Niclas Mårtensson zegt ‘geen andere keuze te hebben dan de activiteiten en kosten aan te passen om de vraagdaling te beperken en de continuïteit van de vrachtactiviteiten te waarborgen’. Hij sluit niet uit dat er nog meer reducties en wijzigingen in het routenetwerk worden doorgevoerd.

Stena Line maakt deel uit van de Stena AB Groep, die zo’n vijftienduizend mensen in dienst heeft. De rederij beschikt over 37 schepen, onderhoudt twintig veerdiensten en is goed voor een omzet van ruim drie miljard euro per jaar.