De stad Hamburg bezit 13,9% van de aandelen en de staatsfondsen van Qatar en Saoedi-Arabië samen 22,5%. Dat is dan weer een erfenis van de overname door Hapag-Lloyd van United Arab Shipping Company enkele jaren geleden. Nog slechts 3,6% van de aandelen wordt via de beurs verhandeld, de zogenoemde free float.

Klaus-Michael Kühne (tekst loopt door onder foto).

Langlopend

Karl Gernandt, hoofd van Kuehne Holding, laat optekenen dat de betrokkenheid bij Hapag een langlopend karakter heeft en dat de uitbreiding van het belang het vertrouwen in Hapag-Lloyd onderstreept, ook in deze crisistijd.

De Nederlandse Hapag-topman Rolf Habben Jansen heeft zijn klanten deze week per brief opgeroepen om boekingen zo veel mogelijk online te doen. ‘Laten we digitaal gaan – en maak uw leven gemakkelijker met onze verschillende digitale oplossingen die zijn aangepast aan uw behoeften’, prijst hij zijn waren aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement