De rederij uit Shanghai, die de afgelopen maanden al een handjevol schepen richting Europa stuurde, voert vanaf juni een vaste tweewekelijkse lijndienst uit, de Asia-Europe Express Service (AEX-dienst), met aanlopen in Rotterdam, Hamburg en Antwerpen.

CU Lines richt bovendien een Europese dochter op, CU Lines Europe GMBH, in een joint-venture met de Hamburgse scheepsagent Menzell & Döhle.

De AEX-dienst wordt uitgevoerd met vier schepen van 4250 teu. In Azië bezoeken de schepen de havens van Shanghai, Ningbo, Xiamen, Nansha, Yantian en Ho Chi Minh.

CU Lines plaatste afgelopen februari voor het eerst een voet tussen de deur op de Azië-Europa-route toen de rederij in opdracht van een inkooporganisatie voor retailbedrijven het kleinere schip ‘Laila’ (2700 teu) eenmalig naar Europa stuurde met aan boord containers vol goederen voor supermarktketens en doe-het-zelfwinkels.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding