‘s Werelds grootste containerrederij bedankt zijn personeel voor hun extra inzet tijdens de coronapandemie. De bonus is van toepassing op ongeveer 80.000 werknemers van het Deense bedrijf. De regeling kost het bedrijf daarmee tachtig miljoen dollar. De 400 hoogste managers krijgen de bonus niet.

 ‘Onze collega’s over de hele wereld zijn verder gegaan dan hun plicht vereiste in hun reactie op de behoeften van onze klanten’, zegt Søren Skou in een memo. Hij voegt eraan toe dat dit ‘niet gemakkelijk was, gezien de onbekenden en verstoringen waarmee we te maken hadden, de getroffen toeleveringsketens, congestie en capaciteitstekorten’.

Het transportconcern meldde vorige maand zijn meest winstgevende kwartaal in zijn 117-jarige geschiedenis, met een nettowinst van 5,9 miljard dollar, vierenhalf keer zo veel als vorig jaar. Ook voor het vierde kwartaal ligt een recordwinst in het verschiet. Verwacht wordt dat de nettowinst over het hele jaar tussen de zeventien en twintig miljard dollar uitkomt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement