Daarmee voorkomen ze dat P&O de veerboten met het nieuw ingehuurde personeel kan gebruiken. Bovendien moet de rederij voor het inzetten van het nieuwe personeel ook nog toestemming krijgen van de Britse overheid.

De veerdiensten van het bedrijf, waaronder die tussen Calais en Dover en een lijn van de Rotterdamse haven naar het Engelse Hull, liggen sinds vrijdag stil. Toen riep het bedrijf alle boten op aan de kade te blijven en maakte het bekend dat 800 mensen van het zeevarend personeel per direct is ontslagen. Volgens P&O Ferries is het huidige bedrijfsmodel onhoudbaar.

Door het ontslag dreigt de handelsstroom tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland verstoord te raken. De druk op andere veerdiensten en de treinverbinding onder het Kanaal neemt namelijk toe. Het risico is dat de prijzen zullen stijgen. P&O is ook een belangrijke speler op het gebied van goederenvervoer over de Ierse Zee, zowel tussen Engeland en Noord-Ierland als tussen Engeland en Ierland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement