‘Supergoede‘ nieuwe cao voor buitendienst P&O Ferries

10% erbij

De ongeveer 115 Nederlandse werknemers in de buitendienst bij P&O Ferries krijgen per 1 januari dit jaar een loonsverhoging van ruim 10%.

Dat is het resultaat van cao-onderhandelingen met vakbond FNV Havens, die spreekt van een ‘supergoed onderhandelingsresultaat in deze tijden van hoge inflatie’. De loonsverbetering is onder meer opgebouwd uit 3,3% inflatiecorrectie, 2% initiële loonsverhoging en een compensatie van het wegvallen van vroege-diensturen.

De bond wijst erop dat de inflatie in april al was opgelopen tot ruim 8% op jaarbasis. Andere punten uit het akkoord zijn compensatie van gemiste pensioeninleg voor werknemers die vervroegd stoppen met werken en afspraken over het aanpassen van werkroosters.

De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar. Voor het kantoorpersoneel wordt nog over een nieuwe cao onderhandeld. Ook daar ligt de eis van 2% loonsverhoging plus inflatiecorrectie op de onderhandelingstafel, aldus bestuurder Niek Stam.

Eerder slaagden FNV en CNV er al in om met de Nederlandse tak van Hapag-Lloyd afspraken te maken over een loonsverhoging dit jaar van zo’n 10%. De twee havengerelateerde bedrijven zijn daarmee een uitzondering in de Nederlandse arbeidsverhoudingen. In de meeste sectoren blijft de loonsverbetering fors achter bij de geldontwaarding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Supergoede‘ nieuwe cao voor buitendienst P&O Ferries | NT

‘Supergoede‘ nieuwe cao voor buitendienst P&O Ferries

10% erbij

De ongeveer 115 Nederlandse werknemers in de buitendienst bij P&O Ferries krijgen per 1 januari dit jaar een loonsverhoging van ruim 10%.

Dat is het resultaat van cao-onderhandelingen met vakbond FNV Havens, die spreekt van een ‘supergoed onderhandelingsresultaat in deze tijden van hoge inflatie’. De loonsverbetering is onder meer opgebouwd uit 3,3% inflatiecorrectie, 2% initiële loonsverhoging en een compensatie van het wegvallen van vroege-diensturen.

De bond wijst erop dat de inflatie in april al was opgelopen tot ruim 8% op jaarbasis. Andere punten uit het akkoord zijn compensatie van gemiste pensioeninleg voor werknemers die vervroegd stoppen met werken en afspraken over het aanpassen van werkroosters.

De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar. Voor het kantoorpersoneel wordt nog over een nieuwe cao onderhandeld. Ook daar ligt de eis van 2% loonsverhoging plus inflatiecorrectie op de onderhandelingstafel, aldus bestuurder Niek Stam.

Eerder slaagden FNV en CNV er al in om met de Nederlandse tak van Hapag-Lloyd afspraken te maken over een loonsverhoging dit jaar van zo’n 10%. De twee havengerelateerde bedrijven zijn daarmee een uitzondering in de Nederlandse arbeidsverhoudingen. In de meeste sectoren blijft de loonsverbetering fors achter bij de geldontwaarding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement