Het ministerie geeft geen de reden voor de vertraging. Op de website MarineTraffic was te zien dat het schip maandag een gemiddelde snelheid van slechts 10 knopen (ruim 18 kilometer per uur) aanhield.

Het vrachtschip, dat onder de vlag van Sierra Leone vaart, zal geen haven binnenvaren, maar voor anker gaan voor de kust van Istanbul. Het schip verliet eerder maandag de Oekraïense haven van Odessa en was daarmee het eerste met graan geladen schip sinds de Russische aanval op Oekraïne eind februari begon. Na de inspectie in Istanbul gaat het schip verder naar Libanon.

Oekraïne en Rusland ondertekenden op 22 juli een overeenkomst, na bemiddeling door de Verenigde Naties en Turkije, om graanexport vanuit Oekraïne vanuit drie havens mogelijk te maken. De export wordt gecontroleerd vanuit een gezamenlijk controlecentrum in Istanbul.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement