‘MSC Tessa’ onttroont ‘Ever Alot’ als ’s werelds grootste containerschip

24.116 teu

De ‘Ever Alot’, het containerschip van Evergreen dat momenteel te boek staat als grootste containerschip ter wereld, heeft nog voor zijn eerste bezoek aan Rotterdam, dat binnenkort plaatsvindt, een opvolger. De Chinese scheepsbouwer China State Shipbuilding Corporation (CSSC) heeft laten weten een nóg iets groter vaartuig te bouwen, de ‘MSC Tessa’.

Ever-Alot-floatout.1339c0

Beide vaartuigen behoren tot de generatie 24.000 teu-schepen waarvan er inmiddels tientallen gebouwd zijn, schepen die in werkelijkheid meestal een capaciteit hebben van 23.500 teu+. Maar de in juni gepresenteerde ‘Ever Alot’ kan als eerste echt 24.000 containers herbergen, met zijn capaciteit van 24.004 teu. De ‘Ever Alot’ is nu bezig aan zijn maidentrip, heeft het Suezkanaal inmiddels zonder problemen achter zich gelaten en zal binnen enkele dagen in West-Europa aankomen, waar onder meer Rotterdam op het menu staat.

De ‘MSC Tessa’, zo wordt uit China gemeld, kan nog ruim honderd containers extra behappen en krijgt een capaciteit van 24.116 teu. Het MSC-schip komt van dezelfde werf als het Evergreen-schip en is van hetzelfde ontwerp, maar door een wat andere positionering van de radarmast en wat andere aanpassingen, is er toch extra laadruimte gecreëerd. De ‘MSC Tessa’ is waarschijnlijk nog dit jaar klaar voor gebruik.

‘MSC Tessa’ onttroont ‘Ever Alot’ als ’s werelds grootste containerschip | NT

‘MSC Tessa’ onttroont ‘Ever Alot’ als ’s werelds grootste containerschip

24.116 teu

De ‘Ever Alot’, het containerschip van Evergreen dat momenteel te boek staat als grootste containerschip ter wereld, heeft nog voor zijn eerste bezoek aan Rotterdam, dat binnenkort plaatsvindt, een opvolger. De Chinese scheepsbouwer China State Shipbuilding Corporation (CSSC) heeft laten weten een nóg iets groter vaartuig te bouwen, de ‘MSC Tessa’.

Ever-Alot-floatout.1339c0

Beide vaartuigen behoren tot de generatie 24.000 teu-schepen waarvan er inmiddels tientallen gebouwd zijn, schepen die in werkelijkheid meestal een capaciteit hebben van 23.500 teu+. Maar de in juni gepresenteerde ‘Ever Alot’ kan als eerste echt 24.000 containers herbergen, met zijn capaciteit van 24.004 teu. De ‘Ever Alot’ is nu bezig aan zijn maidentrip, heeft het Suezkanaal inmiddels zonder problemen achter zich gelaten en zal binnen enkele dagen in West-Europa aankomen, waar onder meer Rotterdam op het menu staat.

De ‘MSC Tessa’, zo wordt uit China gemeld, kan nog ruim honderd containers extra behappen en krijgt een capaciteit van 24.116 teu. Het MSC-schip komt van dezelfde werf als het Evergreen-schip en is van hetzelfde ontwerp, maar door een wat andere positionering van de radarmast en wat andere aanpassingen, is er toch extra laadruimte gecreëerd. De ‘MSC Tessa’ is waarschijnlijk nog dit jaar klaar voor gebruik.