Aantal bedrijven in wegvervoer laatste twee jaar flink gegroeid

Wegvervoer

Sinds begin 2013 is het aantal bedrijven met een vergunning voor het beroepsgoederenvervoer over de weg in Nederland met 7% toegenomen.

Dat blijkt uit cijfers van de NIWO, de organisatie die deze vergunningen uitgeeft. Er zijn nu 12.225 bedrijven met een NIWO-vergunning. Eind 2008, toen de crisis inzette, waren het er nog iets meer: 12.256. Dat aantal daalde door de crisis tot 11.462 op 1 januari 2013.

Opmerkelijk is dat bedrijven steeds meer een vergunning aanvragen voor zowel nationaal als internationaal vervoer. Sinds begin 2013 steeg hun aantal met 10%, terwijl het aantal bedrijven met alleen een vergunning voor nationaal vervoer juist met 24% daalde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Geachte heer Nicolai,

Dat steeds meer bedrijven een vergunning aanvragen voor zowel nationaal als internationaal vervoer is – anders dan u stelt – niet opmerkelijk. Op 1 mei 2009 is de WWG in werking getreden en kwam de binnenlandse vergunning te vervallen. In verband daarmee is weliswaar een overgangsregeling getroffen, maar sedert dus al ruim zes jaar is de eurovergunning de ondernemersvergunning voor transportbedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg.

Geplaatst door: Gerrit Jan Olthoff op
Aantal bedrijven in wegvervoer laatste twee jaar flink gegroeid | NT

Aantal bedrijven in wegvervoer laatste twee jaar flink gegroeid

Wegvervoer

Sinds begin 2013 is het aantal bedrijven met een vergunning voor het beroepsgoederenvervoer over de weg in Nederland met 7% toegenomen.

Dat blijkt uit cijfers van de NIWO, de organisatie die deze vergunningen uitgeeft. Er zijn nu 12.225 bedrijven met een NIWO-vergunning. Eind 2008, toen de crisis inzette, waren het er nog iets meer: 12.256. Dat aantal daalde door de crisis tot 11.462 op 1 januari 2013.

Opmerkelijk is dat bedrijven steeds meer een vergunning aanvragen voor zowel nationaal als internationaal vervoer. Sinds begin 2013 steeg hun aantal met 10%, terwijl het aantal bedrijven met alleen een vergunning voor nationaal vervoer juist met 24% daalde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Geachte heer Nicolai,

Dat steeds meer bedrijven een vergunning aanvragen voor zowel nationaal als internationaal vervoer is – anders dan u stelt – niet opmerkelijk. Op 1 mei 2009 is de WWG in werking getreden en kwam de binnenlandse vergunning te vervallen. In verband daarmee is weliswaar een overgangsregeling getroffen, maar sedert dus al ruim zes jaar is de eurovergunning de ondernemersvergunning voor transportbedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg.

Geplaatst door: Gerrit Jan Olthoff op