Deze besloot eerder deze week om het federaal parket toestemming te geven 346 trucka van Jost aan de ketting te leggen. Het parket wil dat vanwege vermeende sociale dumping van de wegtransporteur.

Jost Group zou Oost-Europese chauffeurs hebben laten werken in België, terwijl ze zijn betaald volgens loonvoorschriften uit het eigen land. Daardoor zou het bedrijf voor tientallen miljoenen hebben gefraudeerd. In eerdere zittingen kreeg Jost telkens gelijk, maar deze week kreeg het bedrijf het deksel op de neus. De gewenste inbeslagname werd goedgekeurd.

Schuld

In een reactie meldt het bedrijf dat ‘de kamer van inbeschuldigingstelling zich niet heeft uitgesproken over de grond van de zaak en dat ze herhaalt dat een eventuele inbeslagname geenszins zou impliceren dat er een vermoeden van schuld zou zijn’.

Het dossier is nu in handen van de onderzoeksrechter. Jost benadrukt dat een inbeslagname als dusdanig onmogelijk is, zolang de onderzoeksrechter zich hier niet over heeft uitgesproken’. De vervoerder blijft bij haar standpunt onschuldig te zijn.

Lees ook: Honderden trucks Jost Group gaan toch aan de ketting

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement