3 miljoen euro aan boetes voor wegvervoerders in 2019

controles

Wegtransporteurs hebben voor in totaal drie miljoen euro aan boetes gekregen wegens misstanden vorig jaar. Het gaat dan om het overtreden van regels op het gebied van bijvoorbeeld cabotage, rij- en rusttijden, cabinekamperen en overbelading. Dat heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bekendgemaakt.

ILT en andere toezichthouders hebben samen in totaal 54 transportbedrijven gecontroleerd vorig jaar. Bij deze controles zijn dus voor bijna drie miljoen (2.957.750) aan boetes opgelegd. Ook zijn 26 vergunningen ingetrokken en zijn dertien dwangsommen opgelegd, waarvan er eentje ook daadwerkelijk is toegepast. Dit leidde tot het intrekken van een vergunning.

De boetes zijn uitgedeeld door een samenwerkingsverband van ILT, de NVWA, Inspectie SZW, het Niwo, de Douane, politie en het Openbaar Ministerie.

Mestfraude

Los van bovenstaande boetes werd nog eens voor maar liefst 20 miljoen euro aan bestuursrechtelijke vorderingen opgelegd voor grootschalige fraude met mesttransporten. In deze zaak zijn ook gevangenisstraffen opgelegd van in totaal drie jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, een boete van 50.000 euro en drie jaar ontzegging tot bedrijfsmatige activiteiten.

3 miljoen euro aan boetes voor wegvervoerders in 2019 | NT

3 miljoen euro aan boetes voor wegvervoerders in 2019

controles

Wegtransporteurs hebben voor in totaal drie miljoen euro aan boetes gekregen wegens misstanden vorig jaar. Het gaat dan om het overtreden van regels op het gebied van bijvoorbeeld cabotage, rij- en rusttijden, cabinekamperen en overbelading. Dat heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bekendgemaakt.

ILT en andere toezichthouders hebben samen in totaal 54 transportbedrijven gecontroleerd vorig jaar. Bij deze controles zijn dus voor bijna drie miljoen (2.957.750) aan boetes opgelegd. Ook zijn 26 vergunningen ingetrokken en zijn dertien dwangsommen opgelegd, waarvan er eentje ook daadwerkelijk is toegepast. Dit leidde tot het intrekken van een vergunning.

De boetes zijn uitgedeeld door een samenwerkingsverband van ILT, de NVWA, Inspectie SZW, het Niwo, de Douane, politie en het Openbaar Ministerie.

Mestfraude

Los van bovenstaande boetes werd nog eens voor maar liefst 20 miljoen euro aan bestuursrechtelijke vorderingen opgelegd voor grootschalige fraude met mesttransporten. In deze zaak zijn ook gevangenisstraffen opgelegd van in totaal drie jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, een boete van 50.000 euro en drie jaar ontzegging tot bedrijfsmatige activiteiten.