Jan Bakker en Millenaar & Van Schaik zullen de vrachtauto’s, die 520 kilometer kunnen rijden op een tankbeurt, inzetten voor wegenbouwprojecten. Na de levering van de eerste twee voertuigen aan Jan Bakker in september 2021 zullen de overige trucks in de loop van 2021 en 2022 volgen, laat Jan Bakker weten.

Hyzon in Winschoten heeft inmiddels een flink gevulde orderportefeuille opgebouwd. De samenwerking van het Amerikaanse Hyzon Motors Europe en Holthausen Clean Technology haalde in februari een order binnen van 1.500 waterstoftrucks voor Hiringa Energy uit Nieuw-Zeeland. Het bedrijf sloot zich verder aan bij een initiatief in de provincie Utrecht om in de komende jaren 1.800 voertuigen op waterstof de weg op te brengen. Ook de gemeente Groningen bestelde onlangs tien waterstoftrucks.

Vanwege die drukte heeft Hyzon een wervingscampagne opgezet voor driehonderd medewerkers. Tachtig tot honderd daarvan moeten nog voor het einde van dit jaar in de Groningse fabriek van het bedrijf aan de slag gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding