ECT’er moet zes jaar de cel in voor cocaïnesmokkel

Veroordeling

Een 44-jarige werknemer van de ECT Delta Terminal is woensdag door de Rotterdamse rechtbank tot zes jaar celstraf veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel. Het Openbaar Ministerie had negen jaar cel tegen de man geëist.

Wendell E. werkte op een afdeling waar hij containers kon verplaatsen. Criminelen kochten hem om. In ruil daarvoor plaatste E. de containers waar de drugs in zaten op handige plekken. Zodoende werd het mogelijk om de lading over te hevelen naar containers die al waren vrijgegeven door de douane.

De rechtbank acht bewezen dat de man bij drie drugstransporten betrokken is geweest, goed voor ruim 1150 kilo coke. De waarde daarvan bedraagt tientallen miljoenen euro’s. Bij de organisatie van de transporten was de havenmedewerker niet betrokken, denkt de rechtbank. Hij was een uitvoerder.

Misbruik van functie

Voor de rechters weegt zwaar dat de verdachte misbruik heeft gemaakt ‘van zijn functie met een vertrouwenspositie, waarin hij niet voor niets goed wordt betaald om corruptie te voorkomen’.

ECT’er moet zes jaar de cel in voor cocaïnesmokkel | NT

ECT’er moet zes jaar de cel in voor cocaïnesmokkel

Veroordeling

Een 44-jarige werknemer van de ECT Delta Terminal is woensdag door de Rotterdamse rechtbank tot zes jaar celstraf veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel. Het Openbaar Ministerie had negen jaar cel tegen de man geëist.

Wendell E. werkte op een afdeling waar hij containers kon verplaatsen. Criminelen kochten hem om. In ruil daarvoor plaatste E. de containers waar de drugs in zaten op handige plekken. Zodoende werd het mogelijk om de lading over te hevelen naar containers die al waren vrijgegeven door de douane.

De rechtbank acht bewezen dat de man bij drie drugstransporten betrokken is geweest, goed voor ruim 1150 kilo coke. De waarde daarvan bedraagt tientallen miljoenen euro’s. Bij de organisatie van de transporten was de havenmedewerker niet betrokken, denkt de rechtbank. Hij was een uitvoerder.

Misbruik van functie

Voor de rechters weegt zwaar dat de verdachte misbruik heeft gemaakt ‘van zijn functie met een vertrouwenspositie, waarin hij niet voor niets goed wordt betaald om corruptie te voorkomen’.