Nieuw 25MW zonnepark van Vopak in Groningse Eemshaven

Groene stroom

Er komt een nieuw zonnepark van Vopak in de Eemshaven. Zowel de subsidie- en vergunningstrajecten als de financiering zijn succesvol afgerond. Begin 2021 starten de bouwwerkzaamheden rondom Vopak Terminal Eemshaven, waar het nieuwe park komt te staan.

Het zonnepark krijgt een capaciteit van circa 25 megawatt, wat gelijk staat aan een gemiddeld verbruik van ongeveer 8.000 Nederlandse huishoudens, meldt Vopak.

Groene stroom

De bouw is een initiatief van Vopak Solar Park Eemshaven: een joint venture met de partijen Groningen Seaports, Vopak en fondsen beheerd door Whitehelm Capital. Volgens de huidige planning wordt in het derde kwartaal van 2021 de eerste groene stroom geleverd aan het elektriciteitsnet.

Cas König, CEO van Groningen Seaports: ‘We zijn blij dat bedrijven als Vopak en Whitehelm in ons gebied durven te investeren in duurzame energie, zeker in deze tijden. Lokaal geproduceerde groene energie is van groot belang voor ons om het havengebied duurzamer te maken en daarmee de energietransitie vooruit te helpen.’

Nieuw 25MW zonnepark van Vopak in Groningse Eemshaven | NT

Nieuw 25MW zonnepark van Vopak in Groningse Eemshaven

Groene stroom

Er komt een nieuw zonnepark van Vopak in de Eemshaven. Zowel de subsidie- en vergunningstrajecten als de financiering zijn succesvol afgerond. Begin 2021 starten de bouwwerkzaamheden rondom Vopak Terminal Eemshaven, waar het nieuwe park komt te staan.

Het zonnepark krijgt een capaciteit van circa 25 megawatt, wat gelijk staat aan een gemiddeld verbruik van ongeveer 8.000 Nederlandse huishoudens, meldt Vopak.

Groene stroom

De bouw is een initiatief van Vopak Solar Park Eemshaven: een joint venture met de partijen Groningen Seaports, Vopak en fondsen beheerd door Whitehelm Capital. Volgens de huidige planning wordt in het derde kwartaal van 2021 de eerste groene stroom geleverd aan het elektriciteitsnet.

Cas König, CEO van Groningen Seaports: ‘We zijn blij dat bedrijven als Vopak en Whitehelm in ons gebied durven te investeren in duurzame energie, zeker in deze tijden. Lokaal geproduceerde groene energie is van groot belang voor ons om het havengebied duurzamer te maken en daarmee de energietransitie vooruit te helpen.’