Rotterdam boekt groei van 5,7% in eerste kwartaal

De stakingen bij Smit Harbour Towage Rotterdam (SHTR) en de stiptheidsacties bij de Douane hebben ervoor gezorgd dat Rotterdam in het eerste kwartaal van 2007 zeker 70.000 TEU aan andere havens verloor. Een derde van de groei in Antwerpen is toe te schrijven aan de problemen in Rotterdam.

De Maashaven heeft zijn marktaandeel in de Hamburg-Le Havre-range zien teruglopen naar 34,6 procent, omdat de betrouwbaarheid van de haven ter discussie is komen te staan. President-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam zegt dat er alles aan moet worden gedaan om de daling te stoppen.

Toch worden er goede overslagresultaten geboekt met een stijging van 5,7 procent tot 98 miljoen ton in het eerste kwartaal. Er werd 9,9 procent meer TEU behandeld in deze periode. Het HbR voorziet voor dit jaar een groei in containeroverslag van 8 tot 10 procent. (zie DL 27/04/07)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Rotterdam boekt groei van 5,7% in eerste kwartaal | NT

Rotterdam boekt groei van 5,7% in eerste kwartaal

De stakingen bij Smit Harbour Towage Rotterdam (SHTR) en de stiptheidsacties bij de Douane hebben ervoor gezorgd dat Rotterdam in het eerste kwartaal van 2007 zeker 70.000 TEU aan andere havens verloor. Een derde van de groei in Antwerpen is toe te schrijven aan de problemen in Rotterdam.

De Maashaven heeft zijn marktaandeel in de Hamburg-Le Havre-range zien teruglopen naar 34,6 procent, omdat de betrouwbaarheid van de haven ter discussie is komen te staan. President-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam zegt dat er alles aan moet worden gedaan om de daling te stoppen.

Toch worden er goede overslagresultaten geboekt met een stijging van 5,7 procent tot 98 miljoen ton in het eerste kwartaal. Er werd 9,9 procent meer TEU behandeld in deze periode. Het HbR voorziet voor dit jaar een groei in containeroverslag van 8 tot 10 procent. (zie DL 27/04/07)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement