Boskalis zet plan overname Smit door

De Koninklijke Boskalis Westminster maakt serieus werk van zijn plannen Smit Internationale over te nemen. Nog voor het verstrijken van de wettelijke termijn om het bod van 1,1 miljard euro voor de Rotterdamse onderneming formeel te maken, heeft de baggermaatschappij haar voornemen bevestigd.

Boskalis heeft al een belang in Smit opgebouwd van ruim 20 procent. Dat geeft de onderneming het recht een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen, waarin ze kan proberen overige aandeelhouders van Smit in te laten instemmen met het bod.

Uit de vele sympathiebetuigingen die de directie van Smit krijgt, blijkt onbegrip over de geplande opsplitsing van het bedrijf. Als Boskalis daaraan vasthoudt, zal het slechts een derde van Smit integreren in het eigen bedrijf, zullen de bergingsactiviteiten worden verkocht en de terminalsdivisie ondergebracht bij de joint venture Lamnalco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Boskalis zet plan overname Smit door | NT

Boskalis zet plan overname Smit door

De Koninklijke Boskalis Westminster maakt serieus werk van zijn plannen Smit Internationale over te nemen. Nog voor het verstrijken van de wettelijke termijn om het bod van 1,1 miljard euro voor de Rotterdamse onderneming formeel te maken, heeft de baggermaatschappij haar voornemen bevestigd.

Boskalis heeft al een belang in Smit opgebouwd van ruim 20 procent. Dat geeft de onderneming het recht een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen, waarin ze kan proberen overige aandeelhouders van Smit in te laten instemmen met het bod.

Uit de vele sympathiebetuigingen die de directie van Smit krijgt, blijkt onbegrip over de geplande opsplitsing van het bedrijf. Als Boskalis daaraan vasthoudt, zal het slechts een derde van Smit integreren in het eigen bedrijf, zullen de bergingsactiviteiten worden verkocht en de terminalsdivisie ondergebracht bij de joint venture Lamnalco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement