Recordferry op Kanaal wordt vandaag gedoopt (+ video)

De Britse atlete en tweevoudig Olympisch kampioene Kelly Holmes doopt vandaag in Dover de nieuwste veerboot van P&O Ferries.

Deze Spirit of Britain is al sinds eind januari in de vaart tussen Dover en Calais.

Met een capaciteit van 160 tot 180 vrachtwagens (afhankelijk van hun lengte), 195 personenwagens en 2.000 passagiers is deze nieuwbouw de grootste Kanaalferry ooit. De vrachtcapaciteit is dubbel zo groot als die van de Pride of Dover die werd vervangen, maar de exploitatiekosten van het schip zijn ongeveer groot. P&O Ferries kan de kosten per vervoerde trailer dus halveren.

Aan de Spirit of Britain hangt wel een duur prijskaartje van 180 miljoen euro. Het schip werd net voor de economische crisis besteld, toen de prijzen van de scheepsbouwers nog veel hoger lagen dan nu. Voor dat bedrag heeft P&O Ferries wel een volledig afgewerkt schip gekregen. Voor de vrachtwagenchauffeurs is er een afzonderlijk buitendek voorzien. De voor hen voorbehouden ruimte werd uitgerust met comfortabele ligzetels en een groot aantal douches.

De nieuwe ferry is voorzien van vier krachtige motoren en drie boegschroeven, waardoor er zonder assistentie van een sleepboot gemanoeuvreerd kan worden bij een windkracht van 93 kilometer per uur. In het najaar zal P&O Ferries op de korte Kanaalroute het zusterschip Spirit of France in dienst nemen.

Bekijk video

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Recordferry op Kanaal wordt vandaag gedoopt (+ video) | NT

Recordferry op Kanaal wordt vandaag gedoopt (+ video)

De Britse atlete en tweevoudig Olympisch kampioene Kelly Holmes doopt vandaag in Dover de nieuwste veerboot van P&O Ferries.

Deze Spirit of Britain is al sinds eind januari in de vaart tussen Dover en Calais.

Met een capaciteit van 160 tot 180 vrachtwagens (afhankelijk van hun lengte), 195 personenwagens en 2.000 passagiers is deze nieuwbouw de grootste Kanaalferry ooit. De vrachtcapaciteit is dubbel zo groot als die van de Pride of Dover die werd vervangen, maar de exploitatiekosten van het schip zijn ongeveer groot. P&O Ferries kan de kosten per vervoerde trailer dus halveren.

Aan de Spirit of Britain hangt wel een duur prijskaartje van 180 miljoen euro. Het schip werd net voor de economische crisis besteld, toen de prijzen van de scheepsbouwers nog veel hoger lagen dan nu. Voor dat bedrag heeft P&O Ferries wel een volledig afgewerkt schip gekregen. Voor de vrachtwagenchauffeurs is er een afzonderlijk buitendek voorzien. De voor hen voorbehouden ruimte werd uitgerust met comfortabele ligzetels en een groot aantal douches.

De nieuwe ferry is voorzien van vier krachtige motoren en drie boegschroeven, waardoor er zonder assistentie van een sleepboot gemanoeuvreerd kan worden bij een windkracht van 93 kilometer per uur. In het najaar zal P&O Ferries op de korte Kanaalroute het zusterschip Spirit of France in dienst nemen.

Bekijk video

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement