Brittany Ferries start dienst tussen Portsmouth en Bilbao

Brittany Ferries is deze week gestart met een nieuwe dienst tussen het VK en Spanje. Dit past in de strategie van de Franse rederij om minder capaciteit in te zetten op het Kanaal.

De nieuwe dienst vaart tussen Portsmouth, Roscoff (één keer per week) en Bilbao. Er wordt twee keer per week gevaren. Deze dienst komt bovenop de Motorway of the Seas (MoS) tussen het Verenigd Koninkrijk (Plymouth, Portsmouth en Poole) en Santander in Spanje, met vier vertrekken per week. Dat maakt dat de rederij nu een dagelijkse verbinding tussen het VK en Spanje kan aanbieden.

Ook voor de nieuwe verbinding is de status van MoS aangevraagd om een beroep te doen op de Europese subsidies binnen het Marco Poloprogramma.

Vorig jaar heeft Brittany Ferries 18.849 vrachtwagens vervoerd tussen het VK en Spanje. Dat is een stijging van bijna 63 procent. Deze forse stijging is enerzijds te danken aan het verdwijnen van P&O Ferries op die markt, en anderzijds aan de strategische beslissing van de Franse rederij om meer capaciteit in te zetten op de Golf van Biskaje en minder op het Kanaal. Vorig jaar is het aantal vervoerde vrachtwagens op de Kanaaldiensten met 6,9 procent gedaald tot 170.000 eenheden. Ook woedt er nog steeds een tarievenoorlog op het Kanaal.

Brittany Ferries heeft in 2010 een omzet van 345 miljoen euro geboekt, een stijging van 3,7 procent. Die was hoofdzakelijk te danken aan de diensten op Spanje en aan tariefverhogingen van 4 à 5 procent. Omdat ruim drie vierde van de klanten van de rederij Britten zijn en de koers van het Britse pond in haar nadeel speelt, leed Brittany vorig jaar een verlies van 5,6 miljoen euro, evenveel als in 2009.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brittany Ferries start dienst tussen Portsmouth en Bilbao | NT

Brittany Ferries start dienst tussen Portsmouth en Bilbao

Brittany Ferries is deze week gestart met een nieuwe dienst tussen het VK en Spanje. Dit past in de strategie van de Franse rederij om minder capaciteit in te zetten op het Kanaal.

De nieuwe dienst vaart tussen Portsmouth, Roscoff (één keer per week) en Bilbao. Er wordt twee keer per week gevaren. Deze dienst komt bovenop de Motorway of the Seas (MoS) tussen het Verenigd Koninkrijk (Plymouth, Portsmouth en Poole) en Santander in Spanje, met vier vertrekken per week. Dat maakt dat de rederij nu een dagelijkse verbinding tussen het VK en Spanje kan aanbieden.

Ook voor de nieuwe verbinding is de status van MoS aangevraagd om een beroep te doen op de Europese subsidies binnen het Marco Poloprogramma.

Vorig jaar heeft Brittany Ferries 18.849 vrachtwagens vervoerd tussen het VK en Spanje. Dat is een stijging van bijna 63 procent. Deze forse stijging is enerzijds te danken aan het verdwijnen van P&O Ferries op die markt, en anderzijds aan de strategische beslissing van de Franse rederij om meer capaciteit in te zetten op de Golf van Biskaje en minder op het Kanaal. Vorig jaar is het aantal vervoerde vrachtwagens op de Kanaaldiensten met 6,9 procent gedaald tot 170.000 eenheden. Ook woedt er nog steeds een tarievenoorlog op het Kanaal.

Brittany Ferries heeft in 2010 een omzet van 345 miljoen euro geboekt, een stijging van 3,7 procent. Die was hoofdzakelijk te danken aan de diensten op Spanje en aan tariefverhogingen van 4 à 5 procent. Omdat ruim drie vierde van de klanten van de rederij Britten zijn en de koers van het Britse pond in haar nadeel speelt, leed Brittany vorig jaar een verlies van 5,6 miljoen euro, evenveel als in 2009.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement