‘Er zijn geen stappen tegen ons gericht’, zegt een woordvoerder van ALP. ‘Wij hebben een deal gesloten met de eigenaren van het schip. Dat is volkomen legaal.’ Dat Harms boos is over die deal is volgens het bedrijf een zaak tussen de eigenaren en de huidige managers van de schepen.

ALP Maritime maakte vorige week de koop van de zes slepers bekend. Het gaat om de ‘Aht Orcus’ (306 ton trekkracht), ‘Aht Uranus (301 ton trekkracht), ‘Aht Ursus’ (218 ton trekkracht), ‘Aht Janus’ (219 ton trekkracht), ‘Aht Taurus’ (207 ton trekkracht) en de ‘Aht Magnus’ (192 ton trekkracht).

ALP verwacht niet dat de acties van Harms gevolgen zullen hebben voor de verkoop. ‘Onze directie is op dit moment één van de schepen aan het inspecteren en de schepen zullen gewoon opgeleverd worden zoals afgesproken, tussen december en maart aanstaande.’

ALP zal de schepen van hun huisstijl voorzien en de namen veranderen in ‘ALP Centre’, ‘ALP Guard’, ‘ALP Forward’, ‘ALP Winger’, ‘ALP Ace’ en ‘ALP Ippon’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement