Vijf rederijen in de alliantie hebben een meerjarig contract getekend, waarmee zij voor lange periode verzekerd zijn van de sleepdiensten van Kotug in Rotterdam. Het contract gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari dit jaar. De containercarriers APL, Hyundai, MOL, NYK en OOCL hebben voor Kotug gekozen, omdat de sleepdienst 24 uur per dag, zeven dagen per week actief is.

‘Kotug is een betrouwbare partner die vooruit denkt over de nieuwe eisen van de markt’, verklaren de alliantieleden. ‘Onze grotere schepen met een capaciteit van 14.000 tot 20.000 teu vereisen sterkere sleepboten. Door continu te investeren in zijn vlootcapaciteit en duurzame technologieën, voldoet Kotug aan onze collectieve groei ambitie.’

Topman Ard-Jan Kooren van Kotug noemt het contract met de vijf G6-leden een ‘mijlpaal voor zijn Europese havensleepactiviteiten’. ‘Onze missie is meer dan voldoen aan de verwachtingen van onze klanten en het opbouwen van lange termijn relaties. We zijn blij dat onze investeringen resulteerden in dit meerjarige sleepdienstcontract en wij door onze klanten worden erkend als een hoogwaardige sleepvaartdienst .’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement