Dieven halen airbags uit auto’s op terrein Gefco

Logistiek

Bij de vestiging van Gefco in Oosterhout zijn begin deze week de airbags uit enkele honderden nieuwe auto’s gestolen. Het bedrijf ziet zich genoopt de beveiliging van zijn terreinen te verscherpen.

De politie vermoedt dat criminelen het hele weekeinde bezig zijn geweest met het openbreken van auto’s om er de airbags uit te verwijderen. Hoe groot de schade is, kan Gefco nog niet zeggen.

Bij Gefco Benelux worden automobielen van PSA per trein aangevoerd, in opslag genomen en daarna met de vrachtauto naar de dealerbedrijven vervoerd.

De Gefco-groep voerde overigens de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar 3,5% op tot 2,2 miljard euro. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en bijzondere posten met 27,5% tot 91,3 miljoen euro.

De omzetgroei was te danken aan de overname van de expeditie-activiteiten van IJS Global en het herstel van de Europese automarkt. Gefco telt veel autofabrikanten onder zijn klanten. Ook andere industriële klanten in Europa en de Maghreb-landen hadden meer logistiek werk aan Gefco uit te besteden.

De bruto-winstgroei was toe te schrijven aan optimalisering van het inkoopbeleid en de vermindering van de vaste lasten. In 2014 begon het concern aan de uitvoering van een programma om de kosten flexibeler te maken.

Er werden in het eerste halfjaar contracten gesloten met Fiat in Brazilië voor het vervoer van onderdelen, met het Chinese Dongfeng Liuzhou voor de opslag van goederen en met de onderdelenfabrikant SNOP voor de organisatie van logistieke diensten in Frankrijk.

Verder ging Gefco samenwerkingen aan met Nintendo in Spanje en de Turkse industriële groep Sisecam (chemie, glas) voor het vervoer per spoor in Servië en Bosnië. Dit jaar rondde Gefco de overname af van het Nederlandse expeditiebedrijf IJS Global. Daarmee versterkte Gefco zich in Zuidoost-Azië en China, Australië en Nieuw-Zeeland, alsmede in de Verenigde Staten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Dieven halen airbags uit auto’s op terrein Gefco | NT

Dieven halen airbags uit auto’s op terrein Gefco

Logistiek

Bij de vestiging van Gefco in Oosterhout zijn begin deze week de airbags uit enkele honderden nieuwe auto’s gestolen. Het bedrijf ziet zich genoopt de beveiliging van zijn terreinen te verscherpen.

De politie vermoedt dat criminelen het hele weekeinde bezig zijn geweest met het openbreken van auto’s om er de airbags uit te verwijderen. Hoe groot de schade is, kan Gefco nog niet zeggen.

Bij Gefco Benelux worden automobielen van PSA per trein aangevoerd, in opslag genomen en daarna met de vrachtauto naar de dealerbedrijven vervoerd.

De Gefco-groep voerde overigens de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar 3,5% op tot 2,2 miljard euro. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en bijzondere posten met 27,5% tot 91,3 miljoen euro.

De omzetgroei was te danken aan de overname van de expeditie-activiteiten van IJS Global en het herstel van de Europese automarkt. Gefco telt veel autofabrikanten onder zijn klanten. Ook andere industriële klanten in Europa en de Maghreb-landen hadden meer logistiek werk aan Gefco uit te besteden.

De bruto-winstgroei was toe te schrijven aan optimalisering van het inkoopbeleid en de vermindering van de vaste lasten. In 2014 begon het concern aan de uitvoering van een programma om de kosten flexibeler te maken.

Er werden in het eerste halfjaar contracten gesloten met Fiat in Brazilië voor het vervoer van onderdelen, met het Chinese Dongfeng Liuzhou voor de opslag van goederen en met de onderdelenfabrikant SNOP voor de organisatie van logistieke diensten in Frankrijk.

Verder ging Gefco samenwerkingen aan met Nintendo in Spanje en de Turkse industriële groep Sisecam (chemie, glas) voor het vervoer per spoor in Servië en Bosnië. Dit jaar rondde Gefco de overname af van het Nederlandse expeditiebedrijf IJS Global. Daarmee versterkte Gefco zich in Zuidoost-Azië en China, Australië en Nieuw-Zeeland, alsmede in de Verenigde Staten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement