Tegenvallende winst Damen ondanks omzetgroei

jaarcijfers

Damen Shipyards zag zijn omzet vorig jaar flink toenemen. De opbrengsten stegen naar 2,2 miljard euro. Dat is 350 miljoen meer dan het jaar ervoor.

Ondanks de omzetstijging bleef onder de streep minder over. De winst daalde van 29,2 miljoen euro in 2016 naar 11,3 miljoen vorig jaar. Dat meldt FD. Oorzaken van de tegenvallende winst zijn onder meer de moeilijke situatie waarin de offshore-sector zich bevindt. Ook zijn voorzieningen genomen voor een toekomstige reorganisatie en heeft het overgenomen Keppel Verolme het moeilijk.

Toch is het management niet pessimistisch over de toekomst. De orderportefeuille is groter dan een jaar eerder en het bedrijf maakt grote kans op een mega-order van de Duitse marine. Damen zit bij de laatste twee gegadigden. Ook de activiteiten op het gebied van scheepsreparatie gaan toenemen.

Ondanks de omzetstijging en een verwachte toename van bijvoorbeeld reparatie, is het lek nog niet boven, waarschuwt topman René Berkvens. De offshoremarkt blijft namelijk moeilijk door latere oplevering van projecten en felle concurrentie, wat prijsdruk met zich meebrengt.

Tegenvallende winst Damen ondanks omzetgroei | NT

Tegenvallende winst Damen ondanks omzetgroei

jaarcijfers

Damen Shipyards zag zijn omzet vorig jaar flink toenemen. De opbrengsten stegen naar 2,2 miljard euro. Dat is 350 miljoen meer dan het jaar ervoor.

Ondanks de omzetstijging bleef onder de streep minder over. De winst daalde van 29,2 miljoen euro in 2016 naar 11,3 miljoen vorig jaar. Dat meldt FD. Oorzaken van de tegenvallende winst zijn onder meer de moeilijke situatie waarin de offshore-sector zich bevindt. Ook zijn voorzieningen genomen voor een toekomstige reorganisatie en heeft het overgenomen Keppel Verolme het moeilijk.

Toch is het management niet pessimistisch over de toekomst. De orderportefeuille is groter dan een jaar eerder en het bedrijf maakt grote kans op een mega-order van de Duitse marine. Damen zit bij de laatste twee gegadigden. Ook de activiteiten op het gebied van scheepsreparatie gaan toenemen.

Ondanks de omzetstijging en een verwachte toename van bijvoorbeeld reparatie, is het lek nog niet boven, waarschuwt topman René Berkvens. De offshoremarkt blijft namelijk moeilijk door latere oplevering van projecten en felle concurrentie, wat prijsdruk met zich meebrengt.