Containeroverslag zeehavens flink gedaald in maart

RWI/ISL

De containeroverslag in grote zeehavens in de wereld is in maart gekrompen. De maatgevende index van RWI/ISL daalde in die maand van 135,5 punten naar 133 punten.

De twee Duitse instituten stellen deze index op aan de hand van overslaggegevens van 88 grote containerhavens, die samen ongeveer 60% van de mondiale containeroverslag van en op zeeschepen vertegenwoordigen.

In de maanden januari en februari was er nog een flinke groei, maar de maand maart laat een relatief flinke daling zien. RWI en ISL tasten nog in het duister over de oorzaak daarvan. Het zou kunnen komen door het verslechterde handelsklimaat tussen de Verenigde Staten en China.

Een duidelijke daling deed zich bijvoorbeeld voor in de havens aan de Amerikaanse havens aan de westkust en die van China. Overigens hebben voor de jongste peiling ongebruikelijk weinig containerhavens hun gegevens voor maart al weten in te dienen, namelijk 49. Die zijn samen wel weer goed voor ongeveer driekwart van de totale overslag van de wereldwijd aan de index deelnemende havens.

Reacties

Zou het heeeel misschien met het Chinese Nieuwjaar te maken hebben………

Geplaatst door: hans van der arend op
Containeroverslag zeehavens flink gedaald in maart | NT

Containeroverslag zeehavens flink gedaald in maart

RWI/ISL

De containeroverslag in grote zeehavens in de wereld is in maart gekrompen. De maatgevende index van RWI/ISL daalde in die maand van 135,5 punten naar 133 punten.

De twee Duitse instituten stellen deze index op aan de hand van overslaggegevens van 88 grote containerhavens, die samen ongeveer 60% van de mondiale containeroverslag van en op zeeschepen vertegenwoordigen.

In de maanden januari en februari was er nog een flinke groei, maar de maand maart laat een relatief flinke daling zien. RWI en ISL tasten nog in het duister over de oorzaak daarvan. Het zou kunnen komen door het verslechterde handelsklimaat tussen de Verenigde Staten en China.

Een duidelijke daling deed zich bijvoorbeeld voor in de havens aan de Amerikaanse havens aan de westkust en die van China. Overigens hebben voor de jongste peiling ongebruikelijk weinig containerhavens hun gegevens voor maart al weten in te dienen, namelijk 49. Die zijn samen wel weer goed voor ongeveer driekwart van de totale overslag van de wereldwijd aan de index deelnemende havens.

Reacties

Zou het heeeel misschien met het Chinese Nieuwjaar te maken hebben………

Geplaatst door: hans van der arend op