Ook Evergreen in de min

Kwartaalcijfers

Net als de meeste concurrenten tot nu toe heeft ook Evergreen Marine een negatief resultaat geboekt in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf noteert een nettoverlies van ruim 50 miljoen euro.

Dat blijkt uit cijfers die de reder heeft gedeponeerd bij de Taiwan Stock Exchange. De omzet van het bedrijf groeide ten opzichte van vorig jaar lichtjes van 37,7 miljard naar 38,3 miljard Taiwan New Dollar, wat omgerekend bijna 1,1 miljard euro is.

Brandstofkosten

Het bedrijf geeft geen toelichting op de cijfers, maar de containermarkt worstelt met scherp gestegen kosten door de hogere brandstofprijs die gemiddeld dit jaar zo’n 25% hoger ligt. Volgens SeaIntel liggen de vrachttarieven momenteel 14% lager dan in de gebruikelijke verhouding tussen vrachttarieven en brandstofkosten.

Dat het effect daarvan groot is, is al uit diverse kwartaalverslagen gebleken en zo ook uit die van Evergreen. Vorig jaar behaalde de rederij bij een iets lagere omzet nog een netto kwartaalwinst van 82,5 miljoen euro.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Ook Evergreen in de min | NT

Ook Evergreen in de min

Kwartaalcijfers

Net als de meeste concurrenten tot nu toe heeft ook Evergreen Marine een negatief resultaat geboekt in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf noteert een nettoverlies van ruim 50 miljoen euro.

Dat blijkt uit cijfers die de reder heeft gedeponeerd bij de Taiwan Stock Exchange. De omzet van het bedrijf groeide ten opzichte van vorig jaar lichtjes van 37,7 miljard naar 38,3 miljard Taiwan New Dollar, wat omgerekend bijna 1,1 miljard euro is.

Brandstofkosten

Het bedrijf geeft geen toelichting op de cijfers, maar de containermarkt worstelt met scherp gestegen kosten door de hogere brandstofprijs die gemiddeld dit jaar zo’n 25% hoger ligt. Volgens SeaIntel liggen de vrachttarieven momenteel 14% lager dan in de gebruikelijke verhouding tussen vrachttarieven en brandstofkosten.

Dat het effect daarvan groot is, is al uit diverse kwartaalverslagen gebleken en zo ook uit die van Evergreen. Vorig jaar behaalde de rederij bij een iets lagere omzet nog een netto kwartaalwinst van 82,5 miljoen euro.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement