CMA CGM zet prijzen online via boekingsplatform Freightos

scheepsruimte

CMA CGM zet zijn tarieven online via het boekingsplatform Freightos. Klanten kunnen daarop via een paar muisklikken ruimte boeken aan boord van de schepen van de Franse containerrederij.

CMA CGM is de eerste rederij die zijn diensten via Freightos aanbiedt. De groep spreekt van een ’mijlpaal’, al hebben andere rederijen recentelijk vergelijkbare initiatieven gepresenteerd. Zo publiceert Maersk Line zijn contracttarieven ook via het tarievennetwerk CargoSphere en is Hapag-Lloyd daarover in gesprek met Inttra.

Vooralsnog is de optie van direct online boeken met prijs- en capaciteitgarantie alleen beschikbaar voor de diensten tussen China en de VS, maar de rederij wil het aanbod op korte termijn uitbreiden. Volgens oprichter Zvi Schreiber van Freightos helpt het platform logistieke dienstverleners ‘echt waarde te bieden aan hun klanten’.

CMA CGM zet prijzen online via boekingsplatform Freightos | NT

CMA CGM zet prijzen online via boekingsplatform Freightos

scheepsruimte

CMA CGM zet zijn tarieven online via het boekingsplatform Freightos. Klanten kunnen daarop via een paar muisklikken ruimte boeken aan boord van de schepen van de Franse containerrederij.

CMA CGM is de eerste rederij die zijn diensten via Freightos aanbiedt. De groep spreekt van een ’mijlpaal’, al hebben andere rederijen recentelijk vergelijkbare initiatieven gepresenteerd. Zo publiceert Maersk Line zijn contracttarieven ook via het tarievennetwerk CargoSphere en is Hapag-Lloyd daarover in gesprek met Inttra.

Vooralsnog is de optie van direct online boeken met prijs- en capaciteitgarantie alleen beschikbaar voor de diensten tussen China en de VS, maar de rederij wil het aanbod op korte termijn uitbreiden. Volgens oprichter Zvi Schreiber van Freightos helpt het platform logistieke dienstverleners ‘echt waarde te bieden aan hun klanten’.