Het incident deed zich voor toen het schip onderweg was van Port Klang in Maleisië naar Jawaharlal Nehru Port (JNPT) in India. De bemanning heeft het vuur op eigen kracht kunnen blussen. Niemand raakte gewond. Het schip is vervolgens uitgeweken naar Colombo op Sri Lanka om daar de beschadigde containers te lossen.

Volgens de Cosco-update is de brand ontstaan in een container van rederij Wan Hai Lines. Daarin werden verbrande lithiumbatterijen aangetroffen, die zijn opgegeven als reserveonderdelen en accessoires en zijn geladen in het Chinese Nansha.

Boetes

Het verkeerd opgeven door verladers van gevaarlijke goederen wordt de laatste paar jaar ook vaak genoemd als belangrijkste oorzaak van het grote aantal branden aan boord van containerschepen.

De grote containerrederijen hebben inmiddels hoge boetes ingevoerd voor het verkeerd opgeven van gevaarlijke lading. De ‘Cosco Pacific’ ligt nog voor anker totdat de autoriteiten hun onderzoek hebben afgerond.

Lees ook: Eerste containerbrand van het jaar aan boord van ‘Cosco Pacific’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement