‘Langzame weg naar herstel Shenzhen-congestie ingeslagen’

Hervatting havenwerk

Een ‘langzaam pad in de richting van een beginnend herstel’. Zo noemde Lars Jensen, de Deense scheepvaartdeskundige van consultant Vespucci Maritime, donderdagochtend de situatie op de Yantian International Container Terminals in de Chinese havenstad Shenzhen, waar na een lange periode van coronamaatregelen weer havenarbeiders aan het werk beginnen te gaan en sommige kades van het slot worden gehaald.

Hoewel de opstartende werkzaamheden volgens Maersk een positieve invloed hebben, blijft de containerscheepvaart volgens de rederij nog kampen met vertragingen van gemiddeld zestien dagen. Ook Jensen benadrukt dat een terugkeer naar een normale dienstverlening in de containerlijnvaart er voorlopig heus nog niet in zit.

De Deen en ook andere deskundigen rekenen erop dat de lijnvaart nog wekenlang de naweeën zal ondervinden van de congestie waarmee de havens van Shenzhen en Guangzhou de afgelopen weken te kampen hadden. Veel aanlopen van containerschepen in de havens zijn vanwege de problemen al geschrapt.

‘Langzame weg naar herstel Shenzhen-congestie ingeslagen’ | NT

‘Langzame weg naar herstel Shenzhen-congestie ingeslagen’

Hervatting havenwerk

Een ‘langzaam pad in de richting van een beginnend herstel’. Zo noemde Lars Jensen, de Deense scheepvaartdeskundige van consultant Vespucci Maritime, donderdagochtend de situatie op de Yantian International Container Terminals in de Chinese havenstad Shenzhen, waar na een lange periode van coronamaatregelen weer havenarbeiders aan het werk beginnen te gaan en sommige kades van het slot worden gehaald.

Hoewel de opstartende werkzaamheden volgens Maersk een positieve invloed hebben, blijft de containerscheepvaart volgens de rederij nog kampen met vertragingen van gemiddeld zestien dagen. Ook Jensen benadrukt dat een terugkeer naar een normale dienstverlening in de containerlijnvaart er voorlopig heus nog niet in zit.

De Deen en ook andere deskundigen rekenen erop dat de lijnvaart nog wekenlang de naweeën zal ondervinden van de congestie waarmee de havens van Shenzhen en Guangzhou de afgelopen weken te kampen hadden. Veel aanlopen van containerschepen in de havens zijn vanwege de problemen al geschrapt.