Het vaartuig komt uit China en neemt volgens Asda 350 zeecontainers vol speelgoed, kerstversieringen, kleding en cadeauartikelen mee.

De drukte in de internationale containerlijnvaart deed de haven van Felixstowe de afgelopen tijd nog ernstiger vastlopen dan havens op het Europese vasteland, terwijl het door de brexit en corona verergerde tekort aan vrachtwagenchauffeurs ook de binnenlandse distributie in het Verenigd Koninkrijk bemoeilijkte.

Non-foodproducten

Asda, dat behalve het reguliere supermarktaanbod ook altijd veel non-foodproducten verkoopt, stelt dat de klanten na alle ellende van afgelopen tijd weer een ouderwets uitbundig kerstfeest verdienen en dat daarom alles uit de kast wordt getrokken om voor volle winkels te zorgen. Zo belooft de retailer de consumenten ook grotere voorraden kalkoenen, worstenbroodjes en christmas puddings dan vorig jaar kerst.

De thuisbezorgingsoperatie wordt door Asda eveneens opgeschaald, mede met het oog op het risico dat de omikron-variant van het coronavirus straks de Britse overheid tot nieuwe maatregelen noopt en zo toch weer roet in het eten gooit in de Britse winkelstraten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement