Zo’n anderhalf jaar geleden begon Allseas Global met eigen charters voor containervracht tussen China naar Liverpool. De charters veranderden met de loop van de tijd in een regelmatige lijndienst. Sinds kort nemen de schepen ook lading mee voor het vasteland van Europa, waarbij Rotterdam als tweede haven wordt gebruikt. In Azië wordt nu naast China ook Bangladesh aangedaan.

Om de benodigde vlootcapaciteit veilig te stellen, heeft Allseas Shipping Company zes containerschepen op lange termijn gecharterd en ongeveer 150 miljoen dollar geïnvesteerd. De verwachting is dat dit jaar 100.000 teu wordt vervoerd.

Allseas wil naast de huidige lijndienst andere routes gaan verkennen, bijvoorbeeld tussen Zuidoost-Azië en India naar Europa, steeds met een klein aantal aanloophavens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement