Stolt-Nielsen verliest hoger beroep en betaalt voor MSC-brand

155 miljoen dollar schadevergoeding

Stolt-Nielsen is door het Amerikaans gerecht ook in hoger beroep (mede-)verantwoordelijk gesteld voor de grote brand op het containerschip ‘MSC Flaminia’ waarbij in 2012 op de Atlantische Oceaan drie bemanningsleden van het schip om het leven kwamen. Twee van de drie rechters van het Amerikaanse Court of Appeals hebben bevestigd dat de schuld voor het ongeval voor 45% ligt bij Stolt Tank Containers, de Noorse rederij met hoofdkantoor in Rotterdam, en voor de overige 55% bij het Amerikaanse chemiebedrijf Deltech.

Foto: ANP / SMIT SALVAGE / AFP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Stolt-Nielsen verliest hoger beroep en betaalt voor MSC-brand | NT

Stolt-Nielsen verliest hoger beroep en betaalt voor MSC-brand

155 miljoen dollar schadevergoeding

Stolt-Nielsen is door het Amerikaans gerecht ook in hoger beroep (mede-)verantwoordelijk gesteld voor de grote brand op het containerschip ‘MSC Flaminia’ waarbij in 2012 op de Atlantische Oceaan drie bemanningsleden van het schip om het leven kwamen. Twee van de drie rechters van het Amerikaanse Court of Appeals hebben bevestigd dat de schuld voor het ongeval voor 45% ligt bij Stolt Tank Containers, de Noorse rederij met hoofdkantoor in Rotterdam, en voor de overige 55% bij het Amerikaanse chemiebedrijf Deltech.

Foto: ANP / SMIT SALVAGE / AFP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu