Maersk showt zijn eerste methanolschip van 16.200 teu

'ze drijft'

Maersk heeft via X laten zien hoe zijn nieuwe serie methanolschepen van 16.200 teu eruit komt te zien. ‘Ze drijft’, zo meldt de Deense containerrederij bij de eerste beelden van het nieuwe schip.

Foto: Maersk via X

Het containerschip is te water gelaten bij de Zuid-Koreaanse scheepsbouwer Hyuandai Heavy Industries (HHI), die in 2021 en 2022 van Maersk opdrachten in de wacht sleepte voor de bouw van twaalf van deze dual fuel-schepen die op methanol kunnen varen en zes nog wat grotere exemplaren met een capaciteit van 17.000 teu. Het eerste schip dat nu kennis heeft gemaakt met het water, zal volgend jaar door Maersk in de vaart worden genomen. De rest van het achttiental methanol-geschikte containerschepen komt later in 2024 en in 2025 in bedrijf.

Maersk drukt het gaspedaal wat betreft zijn methanol-ambities de laatste weken flink in. Maersk liet medio september ’s werelds eerste methanol-containerschip, de ‘Laura Maersk’ (2.100 teu), in Denemarken dopen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. De ‘Laura Maersk’ maakte vervolgens een kennismakingstournee langs andere havens, waaronder Rotterdam.

Verder maakte Maersk bekend dat het gaat samenwerken met de Franse branchegenoot CMA CGM aan verdere vergroening van de scheepvaart en sloot dochterbedrijf C2X van het Maersk-concern een overeenkomst met Egypte om in dat land grote hoeveelheden groene methanol te gaan produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Maersk showt zijn eerste methanolschip van 16.200 teu | NT

Maersk showt zijn eerste methanolschip van 16.200 teu

'ze drijft'

Maersk heeft via X laten zien hoe zijn nieuwe serie methanolschepen van 16.200 teu eruit komt te zien. ‘Ze drijft’, zo meldt de Deense containerrederij bij de eerste beelden van het nieuwe schip.

Foto: Maersk via X

Het containerschip is te water gelaten bij de Zuid-Koreaanse scheepsbouwer Hyuandai Heavy Industries (HHI), die in 2021 en 2022 van Maersk opdrachten in de wacht sleepte voor de bouw van twaalf van deze dual fuel-schepen die op methanol kunnen varen en zes nog wat grotere exemplaren met een capaciteit van 17.000 teu. Het eerste schip dat nu kennis heeft gemaakt met het water, zal volgend jaar door Maersk in de vaart worden genomen. De rest van het achttiental methanol-geschikte containerschepen komt later in 2024 en in 2025 in bedrijf.

Maersk drukt het gaspedaal wat betreft zijn methanol-ambities de laatste weken flink in. Maersk liet medio september ’s werelds eerste methanol-containerschip, de ‘Laura Maersk’ (2.100 teu), in Denemarken dopen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. De ‘Laura Maersk’ maakte vervolgens een kennismakingstournee langs andere havens, waaronder Rotterdam.

Verder maakte Maersk bekend dat het gaat samenwerken met de Franse branchegenoot CMA CGM aan verdere vergroening van de scheepvaart en sloot dochterbedrijf C2X van het Maersk-concern een overeenkomst met Egypte om in dat land grote hoeveelheden groene methanol te gaan produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement