DP World heeft in 2014 wereldwijd 60 miljoen teu aan containercapaciteit afgehandeld. Dat is een stijging van 8,9% ten opzichte van 2013. Deze groei is gerealiseerd inclusief het nieuwe volume op Londen Gateway en de Braziliaanse Embraport. Zonder investeringen in extra volume zou de groei op jaarbasis 8% zijn.

‘Met een volumegroei van 8,9% in 2014 was de groei weer groter dan verwacht’, zegt havenbaars Sultan Ahmed Bin Sulayem. ‘Wij gingen voor afgelopen jaar uit van een volumegroei van 5%.’

Vlaggenschip Jebel Ali heeft afgelopen jaar een indrukwekkende groei laten zien. DP World heeft daar 15,2 miljoen teu afgehandeld, een stijging van 11,8%.

Voor dit jaar verwacht DP World een nog meer groei. De terminal operator verwacht veel van de ontwikkeling van de investeringen in een logistiek knooppunt in België. Daarnaast gaat DP World ervan uit dat er een extra goederenstroom op gang komt vanuit Nederland, India en Turkije.