Met een tank van 10.000 kuub door de haven

Rotterdam

De drijvende bok ‘Matador 3’ heeft vrijdagmorgen de laatste van zeven tanks van 10.000 kuub van de SJR Group op de Rotterdamse Heijplaat naar de HES Botlek Tank Terminal (HBTT) getransporteerd.

De klus maakt daal van een capaciteitsuitbreiding van de terminal van 200.000 tot bijna een half miljoen kubieke meter. De Rotterdamse groep levert daarvoor zeven van de in totaal vijftien nieuwe tanks. HBTT is overigens van plan de capaciteit van de terminal nog eens uit te breiden tot ruim 600.00 kubieke meter.

De door SJR gefabriceerde tanks zijn 36 meter hoog, hebben een diameter van 19 meter en wegen circa 250 ton per stuk. Daarmee zijn ze net te hoog om ze in een keer te kunnen bouwen in de nieuwe productiehal, die het bedrijf ruim een jaar geleden op het RDM-terrein in gebruik nam. Die gaat tot 32 meter hoogte. Hogere tanks worden daarom in twee delen gebouwd, die op de kade worden samengevoegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Met een tank van 10.000 kuub door de haven | NT

Met een tank van 10.000 kuub door de haven

Rotterdam

De drijvende bok ‘Matador 3’ heeft vrijdagmorgen de laatste van zeven tanks van 10.000 kuub van de SJR Group op de Rotterdamse Heijplaat naar de HES Botlek Tank Terminal (HBTT) getransporteerd.

De klus maakt daal van een capaciteitsuitbreiding van de terminal van 200.000 tot bijna een half miljoen kubieke meter. De Rotterdamse groep levert daarvoor zeven van de in totaal vijftien nieuwe tanks. HBTT is overigens van plan de capaciteit van de terminal nog eens uit te breiden tot ruim 600.00 kubieke meter.

De door SJR gefabriceerde tanks zijn 36 meter hoog, hebben een diameter van 19 meter en wegen circa 250 ton per stuk. Daarmee zijn ze net te hoog om ze in een keer te kunnen bouwen in de nieuwe productiehal, die het bedrijf ruim een jaar geleden op het RDM-terrein in gebruik nam. Die gaat tot 32 meter hoogte. Hogere tanks worden daarom in twee delen gebouwd, die op de kade worden samengevoegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement