De ferryrederij gaat twee zogenoemde Elektra-schepen inzetten op de route Frederikshaven – Gothenburg. Die gaan varen op batterijen, worden 200 meter lang en kunnen tussen de duizend en 1.500 passagiers vervoeren. Waar de schepen gebouwd worden, is nog niet bekend.

Het project is onderdeel van het plan om de emissie van broeikasgassen uiterlijk in 2030 met 30% gereduceerd te hebben. ‘We zijn trots dat we deze historische stap kunnen zetten en ons met de inzet van de twee Stena Elektra-ferry’s voorbereiden op de toekomst’, zegt CEO Niclas Mårtensson in het persbericht.

Stena Line vaart al bijna zestig jaar op de route tussen Frederikshaven en Gothenburg en is een samenwerking aangegaan met de overheid en de havens om de plannen te realiseren. Die samenwerking is gericht op de aanleg van haveninfrastructuur voor de twee veerboten. De duur van de overtocht wordt drie uur en het opladen in de havens gaat ongeveer een uur zal duren, aldus Stena.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding