De ‘Ever Alot’ ligt in de haven van Shanghai nu in de startblokken om zijn eerste reis te gaan maken in de China-Europe-Mediterranean Service (CEM). Maandag wordt het schip in Qingdao verwacht, waarna via nog eens Shanghai, Ningbo, Taipei, Yantian en Tanjung Pelepas koers wordt gezet naar Europa, waar Rotterdam volgens de huidige planning op 3 augustus de Europese primeur zou hebben met het ontvangen van het nieuwe recordschip. Ook Felixstowe en Hamburg krijgen het schip in augustus nog over de vloer.

Hoewel we het in de scheepvaart al een tijdje hebben over 24.000-teu-schepen als de nieuwe standaard op de Azië-Europa-route, is de ‘Ever Alot’ het eerste vaartuig dat ook daadwerkelijk meer dan 24.000 containers mee kan nemen. Het schip dat tot nu toe als grootste gold, zustervaartuig ‘Ever Ace’, had een officiële capaciteit van 23.992 teu. En de nieuwste Evergreen-reus kan 40 teu meer herbergen dan de megamaxen waarmee de Zuid-Koreaanse concurrent HMM eerder het record in handen had.

Bekijk hier de video over de ‘Ever Alot’: