Nieuw grootste containerschip ter wereld zet koers naar Rotterdam

Video

Het containerschip dat de nieuwste aanspraak maakt op de titel ‘grootste containerschip ter wereld’ is in China klaar om aan het werk te gaan. De Chinese nieuwszender CGTN maakte een video openbaar waarin met drone-beelden de varende ‘Ever Alot’ van de Taiwanese rederij Evergreen (capaciteit 24.004 teu) te zien is, nog ‘naakt’ zonder containers.

Ever-Alot-floatout.1339c0

De ‘Ever Alot’ ligt in de haven van Shanghai nu in de startblokken om zijn eerste reis te gaan maken in de China-Europe-Mediterranean Service (CEM). Maandag wordt het schip in Qingdao verwacht, waarna via nog eens Shanghai, Ningbo, Taipei, Yantian en Tanjung Pelepas koers wordt gezet naar Europa, waar Rotterdam volgens de huidige planning op 3 augustus de Europese primeur zou hebben met het ontvangen van het nieuwe recordschip. Ook Felixstowe en Hamburg krijgen het schip in augustus nog over de vloer.

Hoewel we het in de scheepvaart al een tijdje hebben over 24.000-teu-schepen als de nieuwe standaard op de Azië-Europa-route, is de ‘Ever Alot’ het eerste vaartuig dat ook daadwerkelijk meer dan 24.000 containers mee kan nemen. Het schip dat tot nu toe als grootste gold, zustervaartuig ‘Ever Ace’, had een officiële capaciteit van 23.992 teu. En de nieuwste Evergreen-reus kan 40 teu meer herbergen dan de megamaxen waarmee de Zuid-Koreaanse concurrent HMM eerder het record in handen had.

Bekijk hier de video over de ‘Ever Alot’:

Nieuw grootste containerschip ter wereld zet koers naar Rotterdam | NT

Nieuw grootste containerschip ter wereld zet koers naar Rotterdam

Video

Het containerschip dat de nieuwste aanspraak maakt op de titel ‘grootste containerschip ter wereld’ is in China klaar om aan het werk te gaan. De Chinese nieuwszender CGTN maakte een video openbaar waarin met drone-beelden de varende ‘Ever Alot’ van de Taiwanese rederij Evergreen (capaciteit 24.004 teu) te zien is, nog ‘naakt’ zonder containers.

Ever-Alot-floatout.1339c0

De ‘Ever Alot’ ligt in de haven van Shanghai nu in de startblokken om zijn eerste reis te gaan maken in de China-Europe-Mediterranean Service (CEM). Maandag wordt het schip in Qingdao verwacht, waarna via nog eens Shanghai, Ningbo, Taipei, Yantian en Tanjung Pelepas koers wordt gezet naar Europa, waar Rotterdam volgens de huidige planning op 3 augustus de Europese primeur zou hebben met het ontvangen van het nieuwe recordschip. Ook Felixstowe en Hamburg krijgen het schip in augustus nog over de vloer.

Hoewel we het in de scheepvaart al een tijdje hebben over 24.000-teu-schepen als de nieuwe standaard op de Azië-Europa-route, is de ‘Ever Alot’ het eerste vaartuig dat ook daadwerkelijk meer dan 24.000 containers mee kan nemen. Het schip dat tot nu toe als grootste gold, zustervaartuig ‘Ever Ace’, had een officiële capaciteit van 23.992 teu. En de nieuwste Evergreen-reus kan 40 teu meer herbergen dan de megamaxen waarmee de Zuid-Koreaanse concurrent HMM eerder het record in handen had.

Bekijk hier de video over de ‘Ever Alot’: