Hogere winstverwachting bij DFDS

Hoger resultaat door overnames

De Deense rederij DFDS heeft op basis van zijn hoger halfjaarresultaat (ebitda) van 322 miljoen euro (+5%) de winstverwachting voor het lopende boekjaar naar boven bijgesteld.

Foto: NT / Henk Claeys

Het Deense maritieme concern gaat daarbij nu uit van een bedrijfsresultaat (ebitda) dat tussen 603 en 697 miljoen euro zal liggen. Die bandbreedte ligt zo’n 30 miljoen euro boven de eerdere prognose. Daarbij wordt uitgegaan van een nagenoeg gelijk gebleven omzet.

DFDS zag over de eerste zes maanden de omzet stijgen met 2% naar 1,7 miljard euro. Over het recent afgesloten tweede kwartaal was er wel sprake van een lichte afname van de omzet met 3,2% naar 1,2 miljard euro. Het ebitda slonk daarbij met 5% naar 187 miljoen euro.

Overname Estron

DFDS meldt verder dat in het tweede kwartaal vooral hogere inkomsten werden bereikt in de logistiek door acquisities. Daardoor steeg het bedrijfsresultaat in dat segment met 26% naar ruim 46 miljoen euro

DFDS kocht onlangs nog de Rotterdamse Estron Group, een bedrijf dat weg- en ferrytransport inclusief opslag aanbiedt tussen voornamelijk het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Benelux en Polen. Bij het bedrijf werken zo’n 130 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hogere winstverwachting bij DFDS | NT

Hogere winstverwachting bij DFDS

Hoger resultaat door overnames

De Deense rederij DFDS heeft op basis van zijn hoger halfjaarresultaat (ebitda) van 322 miljoen euro (+5%) de winstverwachting voor het lopende boekjaar naar boven bijgesteld.

Foto: NT / Henk Claeys

Het Deense maritieme concern gaat daarbij nu uit van een bedrijfsresultaat (ebitda) dat tussen 603 en 697 miljoen euro zal liggen. Die bandbreedte ligt zo’n 30 miljoen euro boven de eerdere prognose. Daarbij wordt uitgegaan van een nagenoeg gelijk gebleven omzet.

DFDS zag over de eerste zes maanden de omzet stijgen met 2% naar 1,7 miljard euro. Over het recent afgesloten tweede kwartaal was er wel sprake van een lichte afname van de omzet met 3,2% naar 1,2 miljard euro. Het ebitda slonk daarbij met 5% naar 187 miljoen euro.

Overname Estron

DFDS meldt verder dat in het tweede kwartaal vooral hogere inkomsten werden bereikt in de logistiek door acquisities. Daardoor steeg het bedrijfsresultaat in dat segment met 26% naar ruim 46 miljoen euro

DFDS kocht onlangs nog de Rotterdamse Estron Group, een bedrijf dat weg- en ferrytransport inclusief opslag aanbiedt tussen voornamelijk het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Benelux en Polen. Bij het bedrijf werken zo’n 130 mensen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement