Samskip in Noors project met waterstofschepen

Zero emissie

Shortsea-rederij Samskip wordt de leidende partner in het Noorse Seashuttle-project, dat moet leiden tot de bouw van autonoom varende waterstofschepen.

Dit meldt de rederij in een persbericht. De Noorse regering heeft zes miljoen euro beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van twee volledig elektrische schepen voor het traject Oslo-fjord, de Zweedse westkust en Polen. De bedoeling is dat het vermogen wordt geleverd door waterstof-brandstofcellen.

Andere partners in het project zijn logistiek consultant FlowChange, het maritieme technologieconcern Kongsberg Maritime en HYON, dat waterstofcellen levert. Seashuttle maakt deel van het Noorse Pilot-E programma, dat met een budget van zo’n honderd miljoen gericht is op de ontwikkeling van autonoom varende en emissieloze schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Samskip in Noors project met waterstofschepen | NT

Samskip in Noors project met waterstofschepen

Zero emissie

Shortsea-rederij Samskip wordt de leidende partner in het Noorse Seashuttle-project, dat moet leiden tot de bouw van autonoom varende waterstofschepen.

Dit meldt de rederij in een persbericht. De Noorse regering heeft zes miljoen euro beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van twee volledig elektrische schepen voor het traject Oslo-fjord, de Zweedse westkust en Polen. De bedoeling is dat het vermogen wordt geleverd door waterstof-brandstofcellen.

Andere partners in het project zijn logistiek consultant FlowChange, het maritieme technologieconcern Kongsberg Maritime en HYON, dat waterstofcellen levert. Seashuttle maakt deel van het Noorse Pilot-E programma, dat met een budget van zo’n honderd miljoen gericht is op de ontwikkeling van autonoom varende en emissieloze schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement