Scheepswerf Hyundai Mipo in Ulsan kondigde aan dat het een contract heeft getekend met Evergreen uit Taiwan om vier 1.800 teu-schepen te bouwen voor 119,4 miljard won (92,4 miljoen euro). De containerschepen worden 172 meter lang, 27,4 meter breed en 14,3 meter diep en worden vanaf 2021 één voor één opgeleverd.

De containerschepen worden gebouwd op basis van het zogeheten Con-Green-ontwerp, ontwikkeld door Hyundai Mipo in samenwerking met met MAN-ES en DNV GL. Schepen zouden daardoor tot wel 16% efficiënter varen omdat het design van romp en schroeven is geoptimaliseerd.

Marktleider

Hyundai Mipo is vorig jaar begonnen om op basis van dit geavanceerde ontwerp middelgrote containerschepen te bouwen. De Zuid-Koreaanse scheepswerf is momenteel marktleider op dit gebied, met orders voor 32 schepen.