Dat meldt het Britse Dryad Global, dat beveiligingsdiensten aan de maritieme sector levert. Een aantal overvallers zou zich maandag nog aan boord van het containerschip bevinden en acht opvarenden in gijzeling houden. Dertien bemanningsleden zouden zich hebben verschanst in de zogenoemde citadel, de beveiligde ruimte aan boord.

De toedracht is niet erg duidelijk, maar Dryad denkt dat een deel van de overvallers per speedboot op de vlucht is geslagen toen er een patrouillevaartuig op de ‘Tommi Ritscher’ afvoer. Dat zou gaan om de ‘Zou’ van de Beninse marine.

Bijstand uit Nigeria

De bemanningsleden zouden van Oekraïense, Bulgaarse en Filippijnse afkomst zijn. Benin heeft buurland Nigeria om bijstand gevraagd. Die zou het 24 meter lange patrouillevaartuig ‘NSS Ose’ hebben gestuurd, met een ploeg piraterij-bestrijders aan boord .

De ‘Tommi Ritscher’ is zes jaar oud en 255 meter lang. Het wordt gemanaged door Transeste Schiffahrt GmbH, dat gevestigd is in het plaatsje Jork, vlakbij Hamburg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement